FOTO. Cum arată prima plajă amenajată la Mamaia pe timp de pandemie. La ce distanță sunt șezlongurile

FOTO. Cum arată prima plajă amenajată la Mamaia pe timp de pandemie. La ce distanță sunt șezlongurile
Publicat: 11/05/2020, 13:27
Actualizat: 11/05/2020, 13:27

Administratorii plajelor de pe litoralul românesc au început deja să monteze șezlongurile pe nisip, chiar dacă nu se știe când vor putea turiștii să vină la mare. Unul dintre cei care a închiriat mai multe sectoare de plajă la Mamaia spune că o să păstreze o distanță de 2 metri între șezlonguri.

„O să fac o distanţare chiar şi mai mare de 2 metri, deoarece spaţiul îmi permite. O să fie o distanţare vizibilă. O să ţipi la vecinul de şezlong. Nu o să vedem panouri pe plajă, nu cred că de la Bucureşti va fi o directivă de genul acesta. Ne-ar omorî economic”, spune Paul Marin, citat de Adevărul.

Tot el explică faptul că din 500 de şezlonguri, cât avea în mod normal pe un sector de plajă, anul acesta va instala doar 300, pentru a respecta distanţarea socială.

captură video / Adevărul

„Preţul la şezlonguri îl decide oferta. Nu va fi nicio plajă plină de şezlonguri dar goală pentru că sunt preţuri mari. Nu mai scoţi nimic în acest caz. Mă gândesc să-mi acopăr chiria şi să sper ca anul viitor să fie mai bine”, mai spune Paul.

Și hotelurile vor lua măsuri împotriva răspândirii virusului pandemic

Organizarea orelor de masă pe serii, folosirea tacâmurilor de unică folosinţă în unele cazuri, separarea şezlongurilor şi igienizarea lor după fiecare folosire, cazarea preponderent online şi echiparea angajaţilor cu mănuşi şi măşti, sunt câteva dintre măsurile propuse de Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa pentru a limita răspândirea noului coronavirus în vacanță.

 În hotelurile care nu dispun de spaţii suficient de largi, turiştii vor mânca în serii pentru a se evita aglomeraţiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, şezlongurile vor fi depărtate şi igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti, cameristele vor purta măşti şi mănuşi, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepţie, unde se vor trasa linii de demarcare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase