Incident șocant la Craiova. Polițiștii, bătuți măr după ce au reținut un șofer băut (VIDEO)

Incident șocant la Craiova. Polițiștii, bătuți măr după ce au reținut un șofer băut (VIDEO)
Incident șocant la Craiova. Polițiștii, bătuți măr după ce au reținut un șofer băut (VIDEO) / Sursa FOTO: printscreen
Publicat: 19/05/2021, 20:32
Actualizat: 19/05/2021, 20:59

Un nou incident șocant readuce în discuție cazurile legate de respectarea legii în Craiova. De această dată, mai mulți polițiști au fost agresați în Cetatea Băniei de câțiva bărbați. În ochii craiovenilor, oamenii legii s-au făcut vinovați fiindcă au îndrăznit să rețină un bărbat prins băut la volan.

Individul în cauză și-a chemat prietenii, iar „bombardierii” i-au înconjurat imediat pe polițiști, devenind agresivi. Unul dintre polițiști chiar a luat un cap în gură, potrivit Europol, care publică pe Facebook și un film al evenimentului. În urma bătăii primite, polițistul lovit are nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

„Ce făcu’, bă, ce făcu’?! Nu făcu’ nimica, șefu! De ce-l luați?!”

Imaginile filmate și puse pe Internet de sindicatul polițiștilor îi arată pe oamenii legii cum încearcă să rețină un bărbat. În scurt timp, ei sunt încojurați de mai mulți indivizi ce pun presiune pentru eliberarea prietenului lor. Europol arată că șoferul respectiv consumase alcool și încercase să fugă de polițiști.

„Ce făcu’, bă, ce făcu’? Nu făcu’ nimica, ăsta, șefu! De ce-l luați?!”, se aude pe imagini. Luni noaptea, în Craiova, un nenorocit l-a lovit cu capul în față pe un polițist pentru a scăpa din custodia agenților care l-au imobilizat pentru faptul că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. La fața locului au ajuns toate echipajele disponibile din zonă deoarece cunoscuții autorului au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa din mâinile polițiștilor. Veți auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, și tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de polițiști, că el vrea să intre în curte și nu poate de mașina poliției”, se arată pe pagina de Facebook a sindicatului Europol.

Șoferul a fugit de polițiști, abandonând mașina

Polițiștii arată că șoferul a fost reținut fiindcă a încercat să fugă la un control în trafic.

„Evenimentul a avut loc în cartierul Popoveni din Craiova, unde polițiștii Secției 2 Poliție au urmărit un șofer care a refuzat să oprească la semnalele acustice și luminoase. Când a ajuns în dreptul unui imobil, bărbatul urmărit a ieșit din autoturism și a încercat să sară gardul unei case. Colegii noștri au reușit să îl prindă și să-l imobilizeze. Problemele au apărut în momentul în care bărbatul și-a strigat cunoscuții, iar în scurt timp cei doi polițiști au fost înconjurați de zeci de persoane. Intervenția promptă a celorlalte echipaje a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, dar cu toate acestea unul dintre polițiști a fost lovit cu capul în față de către agresor, suferind o fractură de piramidă nazală pentru care s-au stabilit preliminar 16 zile de îngrijiri medicale, atestate de certificatul medico-legal”, punctează Europol.

Procurorul l-a lăsat  liber pe agresor. „Nu prezintă pericol social”

Ca în multe alte cazuri de acest gen, procurorul a refuzat să-l rețină pe agresor. „Nu prezintă pericol social”, este de părere procurorul.

„După reținerea autorului și conducerea la sediul Poliției pentru întocmirea actelor premergătoare de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, «surpriza» a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl rețină pronunțându-se cu replica bine cunoscută: «Agresorul nu prezintă pericol social». Iar în antiteză, vă reamintim că un bărbat din Sighetul Marmației a fost arestat 30 de zile pentru că a trimis un fax în care aducea injurii și amenințări unui judecător”, mai spune sindicatul Europol.