Restaurantele și cafenelele din patru comune din Iași se închid, o școală și un colegiu trec în scenariul roșu

Redactor:
Madalina Prundea
Restaurantele și cafenelele din patru comune din Iași se închid, o școală și un colegiu trec în scenariul roșu
Spațiile interioare ale restaurantelor și cafenelelor se inchid în patru comune ieșene / Imagine cu caracter ilustrativ

Restaurantele, cafenelele aflate în interior și jocurile de noroc se închid în patru comune din Iași, din cauza creșterii cazurilor confirmate cu COVID-19, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, luni, iar măsuri ar putea fi aplicate și în municipiul rezedință de județ, dacă numărul îmbolnăvirilor continuă să crească.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat în ședința de luni incidența cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 în ultimile 14 zile la nivelul județului Iași și a dispus suspendarea activității cu publicul a restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul clădirilor în comunele Bârnova, Heleșteni, Holboca și Horlești, relatează Mediafax.

Responsabilii au dispus menținerea acestor măsuri în comuna Ciurea, dar și reluarea activității cu publicul în comunele Rediu și Tomești, unde rata cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 locuitori

În cele cinci comune amintite toate aceste comune s-a dispus suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și interzicerea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale.

Potrivit Mediafax, în ceea privește orașul Iași, s-a atins rata de incidență de 1,5 la mia de locuitori, motiv pentru care autoritățile atrag atenția că dacă va fi depășit acest prag, începând cu data de 5 octombrie va fi necesară dispunerea acestor măsuri și aici.

Două unități de învățământ, în scenariul roșu

În plus, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat luni că nouă elevi din unități de învățământ din judeţ au fost confirmaţi pozitivi la testul pentru COVID-19, fapt care a dus la solicitarea ca acestea să treacă în scenariul roșu.

Potrivit sursei citate, unul dintre elevi învaţă în clasa pregătitoare din Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” din oraşul Podu Iloaiei iar ceilalţi opt sunt elevi la Colegiul Pedagogic din Iaşi, potrivit Agerpres.

„Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a nouă elevi, două unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă şi unitate şcolară. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respectiv de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi”, a transmis DSP printr-un comunicat de presă.

În 24 septembrie, ziua de dinaintea suspendării cursurilor față în față în unitățile unde s-au organizat secții de votare, situația scenariilor din unitățile de învățământ era, la nivel național: 12.838 în scenariul verde, 4.505, galben și 313, roșu.

Conform raportării de luni a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Iași au fost confirmate 4.911 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 172 în ultimele 24 de ore. Județul Iași este plasat în primele locuri în topul județelor privind numărul de cazuri confirmate, după Suceava, Brașov, Prahova, Argeș.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
România este unică în Europa. Ce au stabilit americanii, chiar în această seară
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×
GÂNDUL GREEN | Ne plângem de gropile de gunoi și de mirosul pe care-l emană. Dar noi știm să ne sortăm gunoiul în așa fel încât la groapă să ajungă doar gunoiul menajer? Răspuns final și categoric NU ȘTIM.

GÂNDUL GREEN | Ne plângem de gropile de gunoi și de mirosul pe care-l emană. Dar noi știm să ne sortăm gunoiul în așa fel încât la groapă să ajungă doar gunoiul menajer? Răspuns final și categoric NU ȘTIM. Dovadă. doar 2 la sută din deșeuri sunt colectate selectiv. Restul, cu acceptul autorităților, merg la groapa de gunoi. NESORTATE! Așa se face că Bucureștiul, într-un timp foarte scurt, riscă să se transforme într-un Napoli al anilor 2000 cu tone de gunoi lăsat în stradă, pentru că nu vom avea unde să-l duce,. În plus, nu avem incineratoare iar transportul la distanță este scump.

Publicată de Gandul pe Miercuri, 21 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide