Mai mulți suporteri rapidiști s-au plâns că au fost bătuți de „Bocciu”, fostul șef al galeriei giuleștene, chiar în fața bazei Pro Rapid

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Mai mulți suporteri rapidiști s-au plâns că au fost bătuți de „Bocciu”, fostul șef al galeriei giuleștene, chiar în fața bazei Pro Rapid
Un suporter al echipei Rapid a ajuns la spital, iar alte 15 persoane au afirmat că au fost bătute după o altercație care a izbucnit în fața bazei sportive Pro Rapid, între două facțiuni rivale ale formației giuleștene, potrivit unor surse din Poliție.

Susele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje ale Secției 5 au ajuns, luni seară, la baza sportivă Pro Rapid, după ce în jurul orei 20.00 ar fi avut loc un incident violent între mai muți suporteri ai echipei de fotbal Rapid București.

Polițiștii au găsit la fața locului un grup de reprezentanți ai facțiunilor de la Tribuna a II-a, care s-au plâns că au fost victimele unei agresiuni. Aceștia au povestit că, în urmă cu aproximativ 20 de minute, mai multe persoane conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost șef al galeriei de la Peluza II-a, i-ar fi atacat cu pietre și bâte.

În urma conflictului, un bărbat care avea nasul spart a fost transportat, cu o mașină a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar, însă nu a rămas internat.

Conform polițiștilor, 16 persoane au anunțat că, în următoarele zile, intenționează să de prezinte la Secție 5 și să depună plângere.

Luni seara, la baza Pro Rapid, a avut loc reunirea lotului echipei Rapid, format din aproximativ 30 de jucători, în absența unui antrenor principal, ședința de pregătire fiind condusă de fostul secund al italianului Cristiano Bergodi, Mihai Ianovschi. Conform unor surse din rândul suporterilor, conflictul de luni a apărut ca urmare a faptului că fanii de la Peluza a II-a susțineau instalarea lui Daniel Pancu și Adrian Iencsi în funcțiile de președinte, respectiv antrenor principal, în timp ce rivalii de la Tribuna a II-a erau împotrivă.

Disensiunile dintre suporterii de la Peluza a II-a și cei de la Tribuna a II-a au apărut în vara anului trecut. La 25 iunie 2014, FC Rapid a sărbătorit 91 de ani de la înființarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formației Petrolul Ploiești. La acel eveniment au avut loc incidente violente între fanii rapidiști, jandarmii fiind nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene.

În urma acelor altercații, Jandarmeria Capitalei a acordat amenzi în valoare totală de 18.000 de lei și interdicții pe stadioane timp de un an unui număr de 19 suporteri rapidiști pentru provocarea și participarea la violențele care au avut loc la meciul demonstrativ. De asemenea, Jandarmeria a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui suporter prezent la meci pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a măsurii de interzicere a accesului la competiții și jocuri sportive.

Relațiile dintre cele două facțiuni s-au deteriorat și mai mult după ce fostul acționar majoritar Adrian Zamfir a transferat gratuit 80 la sută din acțiuni către patru suporteri de la Tribuna a II-a, aceștia cedându-le ulterior actualului patron, Valerii Moraru. Fanii de la Peluza a II-a susțin că în urma acestei tranzacții, cei de la Tribuna a II-a influențează deciziile lui Valerii Moraru.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide