Andrei Mazurchievici
18.05.2012
Sport & Mișcare

STEAUA – DINAMO 3-2

STEAUA - DINAMO este derby-ul etapei a 33-a din LIGA I, care poate decide în mare parte soarta titlului de campioană.

STEAUA DINAMO – derby-ul etapei a 33-a din LIGA I:

UPDATE 00.16 Echipa Steaua a învins, joi seară, pe Arena Națională, cu scorul de 3-2 (1-1), formația Dinamo, în derbiul Ligii I, disputat în etapa a XXXIII-a, penultima, și păstrează șanse la câștigarea titlului de campioană a României.

Pentru Steaua au marcat Rusescu ’43 și Iliev ’48, ’64, iar pentru Dinamo au înscris Curtean ’21 și Țucudean ’86.

Alexandru Curtean a deschis scorul în minutul 21, cu un șut plasat de la 13 metri, lateral stânga, după o pasă de la Alexe.

Steaua a egalat în urma unei lovituri de la 11 metri transformată de Raul Rusescu și acordată după un fault al lui Dragoș Grigore asupra lui Leandro Tatu.

Valentin Iliev a majorat diferența după ce a marcat cu capul din plonjon, în urma unui corner de pe partea dreaptă.
Iliev reușit „dubla” marcând din nou cu capul, de la circa șase metri, tot după un corner de pe dreapta.

George Țucudean a recuperat o minge la centrul terenului, a driblat doi jucători ai Stelei și a șutat de la 16 metri la colțul scurt, reducând din diferență.

Steaua: Tătărușanu – Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Chipciu, Chiricheș (Bicfalvi ’73), Bourceanu, Cr. Tănase – Tatu (Răduț ’71), Rusescu (M.Costea ’65). Antrenor: Mihai Stoichiță.

Dinamo: Naumovski – Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac (Mușat ’77) – Rus, D. Kone, Matei (Strătilă ’61), Curtean – Alexe (Țucudean ’59), Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.
Cartonașe galbene: Latovlevici ’73 / Curtean ’34, Țucudean ’90+3

Valentin Iliev, de la Steaua București, se bucură de un gol înscris, în timpul meciului cu Dinamo București

Suporteri scandează, în timpul meciului Steaua București – Dinamo București

Marius Niculae, de la Dinamo București, se luptă pentru balon cu un jucator de la Steaua București

Marius Alexe, de la Steaua București, se luptă pentru balon cu Novak Martinovici, de la Dinamo București

Meciul a fost arbitrat de portughezul Olegario Benquerenca, ajutat de conaționalii săi Joao Santos și Venancio Tome. Rezervă a fost Joao Ferreira.

Observatori au fost Eduard Alexandru și Patrițiu Abrudan.
Înaintea meciului, fanii steliști au afișat un banner pe care scria: „Înainte de rivalitate și orgolii..”, iar apoi din cartoane roș-albe-vișinii și albastre au scris: „Mori Mitică”. Întreg stadionul a aplaudat, inclusiv fanii dinamoviști, iar apoi s-a scandat: „Mitică la pușcărie”.

De asemenea, galeria Stelei a afișat un banner referitor la aducerea de arbitri străini: „Probleme interne, ajutoare externe”.

La meci au fost prezenți foștii steliști Dan Petrescu, Gabi Balint, Mirel Rădoi, Adrian Ilie dar și selecționerul Victor Pițurcă precum și fostul selecționer Gheorghe Hagi.

La meci au asistat aproximativ 47.698 de spectatori, din care aproximativ 4.000 de dinamoviști.

Acoperișul de la Arena Națională a fost tras în urmă cu două zile pentru protejarea suprafeței de joc. Acesta este al doilea meci care se joacă cu acoperișul închis, primul fiind Steaua – Rapid, scor 0-0, disputat la 24 octombrie. În București plouă de joi după-amiază, iar în interiorul stadionului, apa a căzut în zonele de la marginea acoperișului, de la tribuna a doua, între sectoarele 328 și 330 și la peluza nord între sectoarele 338 și 348.


Inchide