STEAUA – DINAMO, în LIGA I. Gardoș: E grav dacă s-a ajuns ca la un astfel de meci să se vorbească de blat

STEAUA - DINAMO, în LIGA I. Gardoș: E grav dacă s-a ajuns ca la un astfel de meci să se vorbească de blat
Publicat: 15/05/2012, 19:32
Actualizat: 15/05/2012, 22:45

Fundașul stelist Florin Gardoș a respins zvonurile care indică faptul că Dinamo ar urma să cedeze meciul cu Steaua, pe fondul relațiilor dintre patronul Gigi Becali și acționarul dinamovist Cristian Borcea, afirmând că este grav dacă s-a ajuns să se vorbească de „blat” la un asemenea derbi.

„Dacă s-a ajuns la un meci Steaua – Dinamo să se vorbească despre așa ceva, e grav. Înseamnă că lumea nu mai are încredere deloc în sportul ăsta sau măcar puțin respect pentru jucătorii de fotbal. Cum să vii tu ca patron la un jucător de la oricare echipă și să îi spui că trebuie să pierdem derbiul. Mai plec cu mașina de la stadion după dacă fac ceva? Mi se pare o nebunie. Nu cred că se pune problema”, a spus Gardoș, într-o conferință de presă.

Colegul său de echipă, Iasmin Latovlevici, a respins și el posiblitatea ca derbiul Steaua – Dinamo să fie aranjat: „Am discutat cu colegii de echipă, m-am întrebat și eu, i-am întrebat și pe ei. Dacă e să fie blat – deși în concepția mea nu există așa ceva – mă gândeam dacă ar fi să fiu eu blat, ce trebuie să fac, cum să dau eu pe lângă minge? Nu știu, nu există, nu ai cum să faci așa ceva.”

Gardoș afirmă că Steaua este motivată foarte bine pentru partida de joi și este bucuros că meciul va fi arbitrat de o brigadă din străinătate. „La un astfel de derbi nu mai contează poziția din clasament sau forma de moment a echipelor, forțele vor fi aproximativ egale, echipa care va fi în acea zi mai concentrată, mai pregătită va câștiga meciul. Suntem foarte motivați și avem încredere că vom câștiga meciul ăsta. E bine că este un arbitru străin, nu pentru că ai noștri n-ar fi buni, ci pentru că astfel se elimină suspiciunile. Dacă ar greși un arbitru străin nu ar fi așa mare problemă. Mi-ar plăcea să câștigăm la o diferență mare de goluri sau să repetăm scorul de 5-0, dar asta nu are prea mare importanță. Am jucat fundaș central toată viața, am jucat mijlocaș central când am venit la Steaua, îmi place mai mult la mijloc pentru că există o responsabilitate mai mare ca fundaș”, a spus fostul jucător al Concordiei Chiajna.

El speră ca Arena Națională să poarte din nou noroc Stelei, așa cum s-a întâmplat la meciurile disputate în toamnă pe acest stadion. „Nouă ne-a mers bine pe Arena Națională în toamnă, că în primăvară nu prea. Sper să ne aducă noroc și acum. Probabil, suporterii și-ar fi dorit o victorie în fața lui Dinamo chiar pe Ghencea, dar eu cred că vor fi la fel de fericiți dacă vom câștiga și aici. Atuurile noastre? Moralul mai bun, pentru că avem mai multe victorii. Ei au început returul pe primul loc și de atunci au mers în jos. În ziua meciului și la un asemnea derbi nu mai contează lucrurile astea. Toată lumea e motivată”, a spus jucătorul.

Gardoș crede că CFR Cluj nu merită să devină campioană și spune că, în cazul în care Steaua nu va termina pe primul loc, cea mai îndreptățită formație la această poziție ar fi FC Vaslui: „CFR categoric nu merită titlul. Vasluiul mi se pare că a jucat fotbal și ar merita mai mult. Și Rapidul mi s-a părut că a jucat fotbal, dar pe final a cam greșit.”

Florin Gardoș mai afirmă că Steaua pornește cu șansa a treia la titlu înaintea ultimelor două etape din campionat. „Normal că ne facem calcule. În momentul de față avem cam a treia șansă chiar dacă câștigăm tot. Important este să câștigăm meciurile noastre și apoi putem să facem calcule. După meciul cu Dinamo, vor fi mai ușor de calculat șansele la titlu”, a mai spus fotbalistul.

Latovlevici se așteaptă la un spectacol deosebit la derbiul cu Dinamo, atât în tribune cât și pe teren. „Cu Rapidul nu se punea problema să fie derbi. Avem cei mai mulți suporteri, apoi urmează Dinamo, tocmai de aceea cred că va fi un spectacol. Important e ca noi să facem spectacol, în tribune sigur o să-l facă suporterii. Prime, bani nu contează la un asemenea meci, odată intrat în cușca cu lei nu mai contează nimic. În Ghencea e cu totul special, nu se compară cu alte stadioane, dar pe Arena Națională vor fi mult mai mulți suporteri, va fi cu totul altceva. Probail că era un avantaj dacă jucam pe Steaua că e mai mic stadionul”, a menționat fundașul stânga.

Meciul Steaua – Dinamo din etapa a XXXIII-a a Ligii I va avea loc, joi, de la ora 21.45, pe Arena Națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican