Wimbledon 2019: Serena Williams s-a calificat fără emoții în sferurile turneului

Wimbledon 2019: Serena Williams s-a calificat fără emoții în sferurile turneului
Serena Williams (38 de ani, 10 WTA, favorită 11 la câștigarea turneului) s-a calificat fără emoții în al 14-lea sfert de finală la All England Club, luni după-amiază, după a șaptea victorie din șapte meciuri cu Carla Suarez-Navarro (31 de ani, 31 WTA), scor 6-2, 6-2, în doar o oră și cinci minute.

Deschizătoare a zilei pe Terenul 1, cel pe care i-a făcut loc Simonei Halep pentru înfruntarea cu tânăra Cori Gauff, marea campioană americană a stat față în față cu o adversară, zguristă autentică, pe care o învinsese de șase ori în șase meciuri în minimum de seturi și în fața căreia câștigase cinci seturi din 12 cu 6-0. O nouă misiune ușoară pentru Serena? Da! Pentru că americanca începe agresiv, parchează loviturile puternice aproape de tușele terenului, profită de o servă a doua moale a adversarei și, după 32 de minute, două puncte pierdute pe prima servă și un singur game dificil, întors de la 15-40 pe propria servă, Serena se așeza liniștită pe scaun.

Fără arme, cu un rever cu o mână superb, dar neutralizat ușor pe suprafețele rapide, Suarez-Navarro, spaniola cu optimi în 2013 și 2018 pe iarba londoneză, pare sparring partnerul perfect pentru un Manic Monday liniștit al lui Williams. Setul al doilea începe cu două break-uri ale americancei și continuă în aceeași notă, cu adversara debusolată și incapabilă să găsească antidotul pentru un joc prea puternic și cu atât de puține greșeli încât nu-ți oferă șanse nici în zilele tale bune. Cu o excepție, un serviciu cedat la 2-0, Serena sprintează lejer pe propriile game-uri de lansare, face ce vrea pe teren, iar 65 de minute îi sunt suficiente pentru al 14-lea sfert de finală la Wimbledon, turneu la care a jucat finala în zece rânduri (șapte trofee, trei finale).

Pentru a 12-a semifinală, Serena va sta în premieră față în față cu compatrioata Alison Riske (29 de ani, 55 WTA), cea care, tot luni, a reușit marea surpriză, a eliminat-o pe Ashleigh Barty și și-a cumpărat biletele pentru primul sfert de finală al carierei la un turneu de Grand Slam.

De altfel, eliminarea lui Barty și prestația convingătoare în fața Carlei Suarez-Navarro au propulsat-o pe Serena în topul favoritelor caselor de pariuri la un al optulea triumf la SW 19. Înaintea „sferturilor”, Serena are o cotă de 3, urmată de Karolina Pliskova (cotă 4), Petra Kvitova (cotă 5) și Simona Halep (5.75). Orice alt rezultat e considerat o surpriză de proporții, următoarea clasată în opțiunile caselor de pariuri fiind Johanna Konta, reprezentanta gazdelor cu o cotă de 12.

Foto: Hepta

Inchide