A murit Daniel „Didi” Prodan. Fostul mare fotbalist avea doar 44 de ani

Publicat: 17 11. 2016, 07:08

This browser does not support the video element.

Informația a fost publicată de ziaristul Dorin Chioțea, pe pagina sa de Facebook. Acesta a scris: Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, a confirmat că „În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotări de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat”.

Informația a fost confirmată și de Mircea Sandu: „Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore… Mi-a fost ca un copil… Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte…”.

„Chiar acum câteva minute am vorbit cu soția lui la telefon… Ce pot să zic? Sunt șocat! Mi-a fost coleg de națională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu știu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort și niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă. Sunt șocat și aș vrea să nu mai vorbesc în momentul de față despre asta”, a spus și Florin Prunea, fostul său coleg de la naționala României, pentru ProSport.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundași pe care i-a dat fotbalul românesc. Și-a început cariera de fotbalist în orașul natal, Satu Mare, și a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

A mai jucat în Scoția, la Rangers, cu care a câștigat două titluri de campion al Scoției, două cupe ale Scoției și o cupă a Ligii, iar marele succes l-a cunoscut în tricoul naționalei României. Membru important al Generației de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor și a participat alături de națională la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998 și la EURO 1996.

Cu Steaua a câștigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României și două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Național, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003.