CLASAMENT. Roger Federer a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume. Cât a câştigat Simona Halep din tenis

Redactor:
Gândul
CLASAMENT. Roger Federer a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume. Cât a câştigat Simona Halep din tenis
CLASAMENT. Roger Federer a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume. Cât a câştigat Simona Halep din tenis. Sursa foto: Shutterstock

Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv din lume, câştigând 95,5 milioane de euro într-un an, iar Naomi Osaka (nr. 10 WTA) este cea mai bine plătită sportivă din lume, după ce a câştigat 33,6 milioane de euro anul trecut.

În clasamentul WTA all-time al banilor câştigaţi din tenis, Simona Halep ocupa locul 4, cu 32,8 milioane de euro, după cum informează agenția de presă MEDIAFAX.

Revista americană Forbes a notat că Roger Federer (38 de ani, nr. 4 ATP) a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce a câştigat 95.5 milioane de euro într-un an. Tenismenul elveţian, care anul trecut se afla pe poziţia a cincea, i-a depăşit pe fotbaliştii Cristiano Ronaldo (76,3 milioane de euro), Lionel Messi (75,4 milioane de euro) şi Neymar (69,6 milioane de euro), care ocupă locurile 2, 3 şi 4 în clasamentul actual. Top 5 este completat de fostul jucător de baschet LeBron James care a câştigat 64,2 milioane de euro.

În perioada 1 iunie 2019 şi 1 iunie 2020, Roger Federer a câştigat 89,9 milioane de euro din contracte de publicitate şi parteneriate private. Sponsorul principal al elveţianului este Uniqlo, firma de materiale textile din Japonia, care i-a oferit un contract de 269,6 milioane de euro pe 10 ani.

Cât a câștigat Simona Halep în ultimul an?

În ceea ce priveşte sportivele, Naomi Osaka este cea mai bine plătită din lume, după ce a câştigat 33,6 milioane de euro anul trecut. În clasamentul WTA all-time al banilor câştigaţi din tenis, anunţat pe 9 martie 2020, Simona Halep ocupa locul 4, cu 32,8 milioane de euro. Pe primul loc se află Serena Williams (83,3 milioane de euro), urmată de sora ei, Venus Williams (37,5 milioane de euro) şi de Maria Sharapova (34,8 milioane de euro).

Recent, Simona Halep a donat 30.000 de euro pentru spitalele din România care îngrijesc pacienți infectați cu COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus.

Anul trecut, Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din cariera sa, după cel câștigat în 2018, la Roland Garros.

Inchide