De ce nu a fost convocat Ianis Hagi în amicalul României cu Belarus și în alte două meciuri din noiembrie. Explicațiile selecționerului Mirel Rădoi

De ce nu a fost convocat Ianis Hagi în amicalul României cu Belarus  și în alte două meciuri din noiembrie. Explicațiile selecționerului Mirel Rădoi
Ianis Hagi (FOTO: Captură Video)
Publicat: 11/11/2020, 00:53
Actualizat: 11/11/2020, 01:17

Selecţionerul Mirel Rădoi a explicat, înaintea meciului naţionalei României cu Belarus, de miercuri seară, de ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi la echipa mare pentru cele trei meciuri din noiembrie, un amical și două partide oficiale.

Totodată, Rădoi a spus şi de ce golgheterul Ligii 1, Dennis Man, a ajuns la naţionala mare şi nu la Under-21.

Noi, la nivel de seniori, nu l-am antrenat pe Dennis Man. Trebuie să cunoască şi el principiile pe care le avem aici, chiar dacă le ştie pe cele de la echipa de tineret. În plus, Ianis era convocat şi el la echipa mare, daca Adi Mutu spunea că nu are nevoie de el. În momentul de faţă şi Ianis ar fi fost la echipa mare. Dennis, nefiind prezent cu noi aici până acum, era normal să vină. Nu doar datorită evoluţiilor pe care le-a avut la nivel de Liga 1, dar neştiind ce se lucrează la echipa mare, trebuia să vadă ce se întâmplă. Repet, dacă Ianis nu era inclus în planul tactic al lui Adi Mutu, era prezent la echipa mare” a declarat selecţionerul României la conferinţa de presă de la Mogoşoaia, citat de Mediafax.

Naționala României va juca, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în 11 noiembrie, un amical cu Belarus, iar în 15 noiembrie va întâlni Norvegia, pe Arena Națională, de la ora 21.45. În 18 noiembrie, România va juca în deplasare în Irlanda de Nord.

Mirel Rădoi a anunțat lotul convocat pentru meciurile Naționalei din noiembrie

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lotul convocat pentru meciurile pe care Naționala României le va disputa în luna noiembrie, un amical cu Belarus și două partide oficiale, cu Norvegia și Irlanda de Nord, în Liga Națiunilor.

Cei 23 de tricolori convocați de Mirel Rădoi sunt:

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);

Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0);

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

Potrivit FRF, alți 8 fotbaliști se află pe lista de rezervă: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Ovidiu Bic (Universitatea Craiova, 0/0), Mihai Căpățînă (Universitatea Craiova, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Sergiu Buș (FCSB, 0/0).

Ianis Hagi, făcut praf de Radu Banciu: “Cum să compari gloaba asta cu Zidane? În loc să-l trimită la faianță, tac’su l-a trimis la fotbal!” Jurnalistul l-a jignit și pe “Rege”

Radu Banciu l-a „distrus”, pur și simplu, pe Ianis Hagi, fotbalistul echipei naționale și al lui Glasgow Rangers. Jurnalistul de la Look Sport nu l-a uitat nici pe Gheorghe Hagi, jignindu-l fără nicio jenă pe “Rege”.

Ianis Hagi trece printr-o perioadă mai slabă a carierei, iar ultimele evoluții la reprezentativa României, dar și la echipa de club au fost dezastruoase. Tânărul fotbalist nu a fost, însă, criticat prea aspru de presă, în principal din respect pentru tatăl său.

Radu Banciu, însă, nu a mai suportat, la sfârșitul lunii octombrie, și a dat de pământ cu Ianis, dar și cu tatăl acestuia, Gheorghe Hagi.

În materie de ridicol sunt două capitole de deschis în perioada asta: candidaţii Moldovei pentru Eurovision şi discuţiile pe teritoriul României despre Ianis Hagi. În fiecare caz, nimeni nu-şi dă seama de ridicol. Noi vorbim despre Ianis Hagi ascultându-l de obicei pe tac’su. Cum să compari gloaba asta cu Zidane? Taică-su, din lipsa proprietăţii termenilor, fiindcă Hagi n-are nicio legătură cu exprimarea… e ca şi cum ai pune un rus să vorbească în daneza veche, spune de Zidane, dar Ianis Hagi, dacă era coleg de şcoală cu mine, primea interdicţie la sport. Ianis era printre ochelariştii ăia care îşi mâncau sandvişul cu pateu”, a spus, printre altele, Radu Banciu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor