Dinamo va juca meciurile de acasă la Clinceni! Arena Națională este luată în calcul doar pentru derby-ul cu Steaua din eșalonul secund

Dinamo va juca meciurile de acasă la Clinceni! Arena Națională este luată în calcul doar pentru derby-ul cu Steaua din eșalonul secund
(FOTO: ProSport)
Publicat: 09/08/2022, 08:27
Actualizat: 09/08/2022, 08:27

Dinamo Bucureşti a anunţat, luni, pe un site de socializare, că partida de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, programată în etapa a 2-a a Ligii a II-a, se va disputa la Clinceni.

Asta deoarece arena din Şoseaua Ştefan cel Mare nu este omologată, iar pe Stadionul Arcul de Triumf se înlocuieşte gazonul și nu se ot disputa partide oficiale.

Arena Națională ar putea fi luată în calcul doar pentru marele derby cu Steaua, având în vedere costurile ridicate pentru cel mai mare stadion al țării.

În prima etapă Dinamo Bucureşti a învins formaţia Progresul Spartac cu scorul de 1-0, într-o partidă disputată tot la Clinceni, însă considerată în deplasare.

„Primul meci pe teren propriu în acest sezon competiţional, Dinamo 1948 vs Oţelul Galaţi în Liga a II-a, se va disputa pe Arena Clinceni”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a clubului.

„Stadionul Dinamo nu este omologat şi are multe probleme”

Administratorul special al grupării, Vlad Iacob, a declarat că şi următoarea partidă de pe teren propriu, cea cu Unirea Dej din etapa a 4-a, se va disputa tot la Clinceni.

„Ne-am dorit, la fel ca toţi suporterii dinamovişti, să jucăm pe noua arenă Arcul de Triumf, însă suntem obligaţi să programăm următoarele două meciuri pe un alt stadion. Motivul? Administratorii ‘Arcului de Triumf’ au decis înlocuirea suprafeţei de joc în această perioadă.

Stadionul Dinamo nu este omologat şi are multe probleme: gazon, vestiare şi sute de scaune distruse. În aceste condiţii, am decis împreună cu staff-ul tehnic al echipei noastre să jucăm la Clinceni. Le mulţumim autorităţilor locale că susţin prezenţa dinamoviştilor la Clinceni”, a spus Iacob.

Dinamo, care a retrogradat pentru prima oară dată în istorie, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.