Doi oameni importanți din fotbalul românesc ar apărea în documentele Panama Papers: ”Sunt băieți deștepți”

Doi oameni importanți din fotbalul românesc ar apărea în documentele Panama Papers: ''Sunt băieți deștepți''
Publicat: 05/04/2016, 13:08

Contactat în timpul emisiunii ProSport Live, președintele de onoare de la FC Voluntari, Dumitru Dragomir, spune că, din informațiile sale, doar prezența lui Constantin Iacov, fostul acționar de la FC Național, într-o firmă din Panama este reală. Potrivit declarațiile din trecut ale lui Dragomir, Iacov este unul dintre puținii oameni de fotbal care i-au „vrut răul” fostului președintele de la LPF. Dialogul dintre realizatorul emisiunii și fostul șef al Ligii profesioniste de Fotbal a fost următorul:

„Dragomir: Nu am eu treabă cu Panama. Sunt băieți deștepți, eu n-am fost așa de deștept ca ăștia. Nu am nimic în Panama. Cu Borcea, nu e adevărat. Nu e, am vorbit eu cu cine trebuie. A fost, dar nu mai e. La Iacov nu e poveste. La ăsta e adevărat. Ăsta a fost cu un șef de-al lui…

Jurnalist: Cine, Ponta?
Dragomir: Nu mă bag, voi ați spus, nu eu. Iacov nu avea după ce să bea apă. A fost trei luni patron la Național, cât au vândut jucătorii la Timișoara. Erau toți trei când au vândut jucătorii. El, Gino și mai era unul.

Jurnalist: Vă referiți la Ponta? El era atunci în Consiliul de Administrație la FC Național.
Dragomir: Nu știu, domnule, treaba voastră. Aș fi vrut să fiu și eu printre ăștia din Panama. Offshore-urile sunt legale, banii sunt ilegali. Eu nu am bani ilegali, am ținut banii în România, mi-am plătit impozitele.”

Constantin Iacov a negat, însă, că este deținătorul unei firme off-shore înființate în Panama:

„Nu am treabă cu Panama. Să-mi arate cineva o dovadă că eu am avut o firmă în Panama. Să le fie frică celor care au conturi în Panama, eu am avut o firmă în Insulele Virgine Britanice, n-a avut nicio legătură. A fost făcută pentru afaceri imobiliare, n-a făcut nimic pe teritoriul României, n-a adus nimeni bani din România. Nu am nicio problemă. Era o firmă pentru investiții pe care urma să le facem într-o țară a Uniunii Europene. Am făcut firma înainte de criză și în 2009 sau 2010 a fost radiată”.a spus Iacov la ProSport Live.

Întrebat dacă a tranzacționat banii lui Victor Ponta, așa cum se poate înțelege din declarația lui Dragomir, Iacov a spus:

„Eu nu am șef. Dacă îi dăm crezare lui Dragomir, pe care îl așteaptă pușcăria în două dosare…Să ne povestească și cu Digi, cum a luat banii ca să pună un banner în sala lui de nunți. Mă gândesc să-mi fac și eu un salon de nunți și-l iau chelner pe domnul Dragomir. Dați-l naibii pe Dragomir, vorbim despre el în loc să vorbim lucruri serioase”. a încheiat fostul președinte al echipei FC Național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase