Doroftei: Dacă nu lupt cu Balbi la meciul meu de retragere, poate boxez cu Obreja

Doroftei: Dacă nu lupt cu Balbi la meciul meu de retragere, poate boxez cu Obreja
Publicat: 12/10/2012, 17:17
Actualizat: 28/09/2018, 00:01

Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX că discută perfectarea unui meci de retragere în primăvara anului viitor, precizând că, dacă nu va lupta cu Balbi, poate o va face cu Rudel Obreja, actualul președinte al FR de Box.

„În privința meciului de retragere, am demarat deja discuții. Cel mai probabil, va avea loc în primăvara anului viitor. Dacă nu vine Balbi, poate că o să boxez cu Obreja, deși el este la o altă categorie. Eu vin cu centura de campion WBA și el vine cu centura de președinte al FRB!”, a afirmat Doroftei.

Obreja a declarat la Radio Gsp că, în 2001, Doroftei era să moară după meciul cu Balbi de la București. „A trecut prin niște momente foarte grele, după un meci foarte greu. Eu l-am luat cu mașina mea și m-am dus, cu claxoane și cu faza lungă pînă la spitalul de Urgență. Îi scădea pulsul la 30 sau la 40, am stat toată noaptea lîngă el”, a declarat Obreja.

În replică, Doroftei a afirmat: „Obreja a declarat că în 2001 era să mor la meciul cu Balbi. Cred că omul ăsta are și studii de medicină. Doctorul Turculeț de la Floreasca trăieste și poate să spună dacă era să mor sau nu. Acum susține că mi-a salvat și viata și ar trebui să-i sărut și mâna! La orice gală este un medic, toata lumea știe asta și faptul că el m-a dus la spital, și nu ambulanța, a fost un lucru care putea să-mi facă rău”.

Doroftei spune că ar fi urmat să lupte cu Mayweather după întâlnirea cu Gatti. „Obreja ar trebui să-mi mulțumească pentru că l-am dus la Atlantic City, să vada lumea bună a boxului profesionist! Îmi amintesc că până acum un singur pugilist român a boxat acolo. De fapt, un român a avut curajul să se ducă la americani la ei acasă și să se bată cu ei! De ce? Pentru că nu mi-a fost frică, pentru că pe mine nimeni cu m-a protejat în Interbox! Mi s-au dat meciuri doar cu nume grele. Știți cu cine trebuia sa boxez dupa Gatti? Cu Mayweather!”, a spus fostul pugilist

Întrebat la Radio Gsp de unde a plecat conflictul cu Doroftei, Obreja a răspuns: „De la o chestiune patologică a lui și medicală, care a fost diagnosticată în Canada, vă spun asta în premieră absolută. Poate vom avea vreodată posibilitatea să stăm față în față și să-i spun acest lucru.”

Dorftei neagă problemele medicale, fiind dispus să accepte un control pentru a dovedi adevărul: „Eu am fost bătut în box, dar nu m-a dat nimeni afară din satul olimpic. În ceea ce privește așa zisa mea problemă medicală, eu îi propun un târg: eu merg la un control la orice spital vrea el, dar aș vrea și ca el să meargă la un detector de minciuni să ne spună ce a fost cu corupția la Beijing și cu gala Bute!”

La FR de Box vor fi organizate alegeri în luna noiembrie și la Adunarea Generală a fost invitat și secretarul general al AIBA, Ho Kim, spune Doroftei. „Pe 23 noiembrie vom veni la federație! Eu, Feri Vaștag,Vasile Câtea, Titi Tudor și mulți alții. Avem un program, o strategie de reconstrucție pornind de la bază și vrem binele sportivilor. L-am invitat la alegeri și pe domnul Ho Kim, secretarul general AIBA, care poate că o să spună presei cum s-a luptat Obreja cu corupția la Beijing!”, a conchis Leonard Doroftei.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...