Doroftei: În boxul românesc nu este disciplină, dacă aducem un antrenor străin fuge într-o săptămână

Doroftei: În boxul românesc nu este disciplină, dacă aducem un antrenor străin fuge într-o săptămână
Publicat: 29/11/2013, 17:22
Actualizat: 04/02/2019, 13:01

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că în boxul intern nu mai există disciplină, iar în cazul în care ar veni un antrenor străin, acesta ar pleca după numai o săptămână din cauza problemelor.

„Trebuie să facem curățenie în curte și după asta putem privi mai departe. Antrenorii noștri nu mai știu ce înseamnă disciplină, se țipă, se înjură, se trag de șireturi cu sportivii. Nu înțelegi care e sportivul, care e antrenorul, care boxează, care urcă în ring. În clipa în care va fi disciplină, atunci vom putea aduce pe cineva din afară care să ne arate altceva. Dar dacă aducem pe cineva de afară și îi arătăm ce facem noi, o să fugă, nu o să stea mai mult de o săptămână, o să plece”, a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat că începând cu 2014, loturile naționale vor avea parte de o pregătire identică. „De la anul vom începe o pregătire specială cu absolut toți sportivii, pentru că vrem să avem o identitate în ring, pentru că vrem să avem stilul nostru de luptă și să știm să luptăm cu toată lumea”, a completat Doroftei.

Președintele federației speră ca în urma găzduirii Campionatului European feminin de către București să apară noi campioni. „După o perioadă de 45 de ani în care nu am găzduit niciun Campionat European, acum o facem. Sper ca fetele să pornească cu dreptul și să putem avea din ce în ce mai multe competiții la nivel european și mondial. După cum știți, noi nu căutăm un Vaștag, un Doroftei, un Simion, noi căutăm un nou Nicolae Linca și ne dorim ca boxul românesc să crească din nou”, a adăugat Doroftei.

Secretarul general al federației, Viorel Sima, a explicat că România a obținut dreptul de organizare al europenelor datorită susținerii președintelui Federației Europene de Box Amator, Franco Falcinelli. „Am fost puternic susținuți de președintele EUBC, Franco Falcinelli, de prietenii de pe lângă noi, Bulgaria, Ungaria, Turcia și astfel am avut un sprijin în Comitetul Executiv al EUBC. Meciurile se vor desfășura la Sala Polivalentă din București, pentru că una dintre condiții era să avem o sală de peste 5.000 de locuri. Data exactă nu a fost încă stabilită exact, doar luna, mai 2014”, a subliniat Sima, care a prezentat și sigla Campionatelor Europene, formată din două veverițe cu mănuși de box.

Sima susține că la competiția din luna mai și-a anunțat prezența și președintele AIBA, Ching-Kuo Wu. „Și-au anunțat prezența la București și președintele AIBA, CK Wu, și directorul executiv Ho Kim. Pentru VIP-urile oficiale ne trebuie mașini oficiale cu bodyguarzi. Familia EUBC va sta la un hotel de cinci stele, iar sportivii și arbitrii la două hoteluri de patru stele. Noi trebuie să asigurăm pentru arbitri și familia EUBC biletele de avion, cazare, masă și transportul local. În afară de lucrurile obișnuite legate de cazare ni s-au cerut și garanții financiare. Nu am fi putut face astea fără a avea garanții guvernamentale”, a explicat Sima.

Potrivit lui Sima, organizarea Campionatului European de box feminin va costa aproximativ 200.000 de euro. „Dacă acum cinci-șase ani aveam un buget de 1,25 de milioane de euro, acum avem cam 200.000, iar 200.000 de euro e bugetul unei competiții de Campionat European”, a spus Sima.

Pe de altă parte, Sima a precizat că mai mulți copii din centrele sociale au fost legitimați ca boxeri, aceștia participând deja la competiții. „Continuăm să căutăm tinere talente și din copiii defavorizați. Am avut mai multe proiecte în cadrul programului Pierre de Coubertin pentru cei din casele de copii. Dacă vorbim de fete, Camelia Negrea, campioană europeană, provine dintr-un centru de plasament. La cadeți, din toți copiii care s-au apucat de box acum trei luni de zile, patru dintre ei sunt în sferturile Campionatului Național de cadeți. Luăm niște copii care nu au șansă, le oferim o șansă și depinde doar de ei dacă boxul poate fi cheia care le salvează viața”, a concluzionat Sima.

Campionatul European de box feminin din luna mai 2014 va fi găzduit de București, a anunțat, marți, Federația Europeană de Box. România a câștigat cursa pentru organizarea europenelor din 2014 în dauna Irlandei.

Partidele Campionatului European de senioare 2014 se vor disputa la Sala Polivalentă. România nu a mai organizat din 1969 un Campionat European de box.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni