Federațiile naționale aruncă „BOMBA”: 13 medalii la Paris 2024! COSR nu crede în cifrele avansate și face o estimare proprie

Federațiile naționale aruncă BOMBA: 13 medalii la Paris 2024! COSR nu crede în cifrele avansate și face o estimare proprie
Publicat: 22/11/2023, 12:23
Actualizat: 22/11/2023, 12:24

Forumul Evaluarea potențialului Olimpic al României pentru Jocurile celei de-a XXXIII-a Olimpiade Paris 2024, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), a avut loc marți la Hotel Marriott din București .

Întâlnirea, la care au participat reprezentanți a 25 de federații naționale sportive, a fost deschis de președintele COSR Mihai Covaliu care i-a avut alături pe Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS) și George Boroi, secretarul general al COSR.

Mihai Covaliu a subliniat că sportul românesc se pregătește să încheie un an dificil și a trecut în revistă rezultatele înregistrate de sportivii români accentuând faptul că COSR va susține performanța.

Federațiile naționale aruncă bomba: 13 medalii la Paris 2024! COSR nu crede în cifrele avansate și face o estimare proprie

Cu toate acestea președintele COSR a atras atenția asupra optimismului de anul trecut al federațiilor sportive care s-a dovedi a fi supraevaluat, lucru dovedit de rezultatele obținute în acest an la competițiile de obiectiv.

Președintele COSR i-a îndemnat pe toți conducătorii forurilor sportive să fie obiectivi și să-și aprecieze realist șansele de a obține medalii la Paris 2024.

”Mă bucur să fim împreună, după un an dificil pe care l-am traversat-o cu toții și din care am speranța că vom ieși mai realiști și mai înțelepți. Credem toți în același vis și suntem împreună pe acest drum al performanței. Fiecare are rolul său, NOI, echipa noastră, susținem sportivii pentru că ei sunt cei care trebuie să ridice steagul la Jocuri.

Încheiem un an 2023 în care puteam mai mult și mai bine și urmează un an de foc. Rezultatele depind de condițiile în care ne vom evalua pe noi și mai ales propriile noastre acțiuni. Asta s-a văzut cel mai bine în 2023. Ține de oamenii pe care îi alegem, de specialiștii desemnați care să îi ducă pe sportivi în vârf. Perfecționarea justă a oamenilor care sunt în sistemul nostru, perfecționarea și optimizarea procesului managerial, sunt două elemente centrale, esențiale pentru a progresa”.

COSR vizează 5-7 medalii pentru Paris 2024

Oficialul COSR consideră că numărul de medalii propuse de reprezentanții federaţiilor, 13, este unul supraevaluat, personal estimând un total de 8 medalii la JO 2024.

„Dacă ţinem cont de ceea ce şi-au propus federaţiile, şi anume 13 medalii, eu cred că acest număr este supraevaluat. Comisia olimpică pentru sportul de performanţă a estimat un potenţial de cinci-şapte medalii şi eu cred că putem atinge cifra 8 la Jocurile Olimpice.

Tot ceea ce va fi ca surpriză pozitivă să ne apropie de acest număr 13 pe care federaţiile precum lupte, tir sportiv, ciclism, scrimă şi le-au propus, eu îmi doresc foarte mult să se întâmple.

Handbalul a venit iniţial cu o propunere de medalie, dar după o discuţie cu preşedintele federaţiei, am căzut de comun acord că în primul rând este importantă calificarea, pentru că este foarte grea, şi după aceea putem spune dacă vrem şi dacă putem să câştigăm medalii. Federaţiile îşi propun aceste medalii pentru că există o nevoie de finanţare pentru activitate”, a completat Mihai Covaliu.

  • La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, România a încheiat întrecerea supremă cu patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Sunt 10 federaţii sportive naţionale care şi-au propus ca obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, canotajul, trei medalii, şi sunt convins că le poate lua, atletismul – o medalie, boxul – o medalie, ciclismul – o medalie, halterele – o medalie, judo – o medalie, kaiac-canoe – o medalie, lupte – o medalie, scrimă – o medalie, tenis de masă – o medalie şi tir sportiv – o medalie. Sunt 13 medalii, dar Comisia tehnică olimpică pentru sportul de performanţă, analizând micro şi macro strategia federaţiilor naţionale a estimat un total posibil de cinci-şapte medalii pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MIhai Covaliu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...