Finală pentru titlu în Liga 1! Decizie de ultim moment a FRF legată de meciul CS Universitatea Craiova – CFR Cluj

Finală pentru titlu în Liga 1! Decizie de ultim moment a FRF legată de meciul CS Universitatea Craiova - CFR Cluj
Finală pentru titlu în Liga 1! Decizie de ultim moment a FRF legată de meciul CS Universitatea Craiova - CFR Cluj / Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 03/08/2020, 18:53

Decizie de ultim moment a FRF legată de meciul CS Universitatea Craiova – CFR Cluj. Putem spune că avem o finală pentru titlu în Liga 1, căci partida din Bănie nu se va termina la egalitate! S-a ajuns în această situație deoarece UEFA a cerut ca până la miezul nopții să primească numele tuturor formațiilor care vor reprezenta România în cupele europene.

Întrunit în ședință de urgență, Comitetul Executiv al FRF a stabilit ca partida CS Universitatea Craiova – CFR Cluj să se dispute inclusiv cu prelungiri și lovituri de la 11 metri, dacă este necesar pentru a stabili o învingătoare! Așadar, meciul care va stabili campioana României este, de fapt, o adevărată finală pentru titlul în Liga 1!

Dacă după cele 90 de minute scorul va fi egal, vor urma două reprize de prelungiri, iar după caz, chiar și penalty-uri.

Craiova pregătește petrecerea. În complexul de la Preajba

Comitetul Executiv al FRF a votat în unanimitate pentru această soluție, unica prin care se putea stabili campioana României în termenul impus de UEFA (3 august). „Comitetul Executiv al FRF a decis luni, 3 august, cum va fi decisă lupta la vârful clasamentului în Liga 1. Întrucât 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunțarea reprezentantelor fiecărei țări în cupele europene, membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv. Astfel, partida dintre primele două clasate în play-off-ul Ligii 1, Universitatea Craiova – CFR Cluj, va avea o câștigătoare. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa două reprize de prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. Învingătoarea va primi 3 puncte în clasament și va reprezenta România în ediția 2020-2021 a Ligii Campionilor”, anunță FRF într-un comunicat de presă.

La Craiova deja se fac planuri pentru victorie. În cazul în care titlul ajunge în Cetatea Băniei, întreaga echipă, staff-ul clubului și fostele mari glorii ale Olteniei vor merge la o mega-petrecere într-un select restaurant din localitatea Preajba, nu departe de Craiova.

CFR amenință: nu intrăm pe teren!

Totuși, partida rămâne sub semnul întrebării deoarece fotbaliștii CFR-ului amenință să nu intre pe teren. Motivul: clujenii au aflat că jucătorii Universității Craiova n-au mai efectuat o testare pentru Covid-19 de pe 24 iulie!

„Să vedem dacă se va disputa, echipa și jucătorii se gândesc să nu se prezinte la meci. Le este frică de ce s-a întâmplat la Craiova în ultima perioadă. Motivul este simplu. La Craiova au fost descoperite 3 cazuri de COVID-19, care au foarte mare legătură cu echipa. A fost stabilit un protocol prin care după depistarea cazurilor la o echipă jucătorii să fie testați la 7 zile. Ultima testare a Craiovei a fost pe 24! Craiova e în altă țară, nu e în România?! Dacă toate DSP-urile din țară, plus protocolul stabilit clar între MTS, FRF și LPF, spune că echipele cu caz de COVID-19 trebuie testate la 7 zile… Cum se poate ca echipa să se antreneze imediat? Cum ne spuneți nouă că preparatorul fizic, antrenorul secund și team managerul nu au legătură cu echipa?”, a reacționat Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR.

Partida CS Universitatea Craiova – CFR Cluj este programată să înceapă la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”, din Bănie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase