Frații Maior, primele PUNCTE în Campionatul Mondial de Raliuri WRC

Publicat: 18 02. 2024, 16:30

Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior a debutat cu dreptul în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), câștigând o probă specială la Raliuri Suediei în divizia dedicată juniorilor, și a adus primele puncte pentru România în această competiție.

La prima lor cursă în WRC, care a avut o lungime de 300 de kilometri, de două ori și jumătate mai lungă decât etapele din Campionatul Național, frații Maior au încheiat pe locul 9 în divizia dedicată juniorilor, la numai 0,7 secunde de locul 8, obținând trei puncte în clasamentul general.

Frații Maior, primele PUNCTE în Campionatul Mondial de Raliuri WRC

Cei doi au câștigat a 17-a probă specială a raliului, desfășurat exclusiv pe gheață și zăpadă, o experiență inedită pentru ei având în vedere că au experiență minimă pe această suprafață de concurs. Cu un timp de 12:58.2, frații Maior au fost mai rapizi cu 7,3 secunde decât următorii clasați, echipajul spaniol Hernandez/Murado Gonzalez.

Victoria de la Juniori a fost obținută de suedezii Mille Johansson și Johan Gronvall, în timp ce la general s-a impus echipajul format din finlandezii Esapekka Lappi și Janne Ferm.

„A fost un debut incredibil pentru noi. De la faptul că totul a fost pe zăpadă, o noutate pentru noi, până la distanțele lungi, la elanii întâlniți pe traseu și concurența imensă, totul ne-a impresionat.

Suntem mândri să fim aici, iar o victorie pe o probă specială însemană mult pentru moralul nostru la următoarele curse”, a spus Norbert Maior.

Campioni europeni la juniori, cei doi sportivi de la Napoca Rally Academy au primit o bursă din partea promotorului internațional prin care li se asigură o mare parte dintre costuri la întreg sezonul de Juniori din Campionatul Mondial de Raliuri WRC. După Suedia, aceștia vor concura în Croația, Italia, Finlanda și Grecia.