Intel Sky Broadcast dorește scăderea valorii contractului pentru drepturile TV ale Ligii I cu șase milioane euro

Intel Sky Broadcast dorește scăderea valorii contractului pentru drepturile TV ale Ligii I cu șase milioane euro
Publicat: 26/05/2015, 15:47

„Nu mai înțelegem nimic. Mai întâi ne-au cerut (n.r. – compania Intel Sky Broadcast) să reducem numărul de echipe și să avem mai multe meciuri. Asta s-a rezolvat, am schimbat sistemul competițional. Acum însă au venit și ne-au propus să scadă suma anuală la 22 de milioane și ceva. Deci e o diferență de aproape șase milioane de euro pe care ei nu vor să o mai plătească”, a afirmat sursa citată, prezentă, marți, la Adunarea Generală a LPF.

Compania Intel Sky Broadcast, deținătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, marți, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.