Medalii cu inserții TRICOLORE și bujori la Europenele de înot în bazin scurt! Sunt trofee unicat

Publicat: 25/11/2023, 10:19

David Popovici va lupta la Otopeni pentru trofee unicat în istoria înotului.

Programat în perioada 5-10 decembrie, Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni se apropie cu pași repezi. Vineri au fost prezentate medaliile care vor fi acordate, dar și mascota acestei competiții.

Ajuns la a 22-a ediție, Europeanul în bazin scurt din România are medalii care le vor aminti pentru totdeauna sportivilor de meleagurile noastre. Mai mari decât cele acordate în mod normal la competiții, acestea au în centrul design-ului tricolorul, iar în jurul logo-ului bujorul, floarea noastră națională.

Medalii cu inserții tricolore și bujori la Europenele de înot în bazin scurt

De asemenea, pe spate sunt însemne din portul tradițional românesc, iar mascota este o broscuță testoasă.

„Am vrut ca toată lumea să-și amintească de România și de aceea am inserat pe medalii mai multe însemne tradiționale. În jurul logoului avem bujorul, floarea noastră națională. De asemenea, în mijlocul medaliei este tricolorul”, a spus Camelia Potec, manager general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Aceste Campionate Europene reprezintă singura competiție continentală de înot din 2023 și de aceea la start vor fi prezente toate numele mari din Europa. Inclusiv David Popovici. Delegația României e una record, de 21 de sportivi. Obiectivul nostru este obținerea unei medalii și calificarea într-o altă finală.

„Avem o echipă mare, noi ne gândeam că vom aveam în jur de 16 sportivi, dar performanțele de la Campionatele Naționale ne-au depășit așteptările și au dus la calificarea a 21 de sportivi români. David Popovici va participa, dar avem și înotători tineri, aflați în plin proces de afirmare. Obiectivul nostru este de obținere a unei medalii și calificarea într-o finală. Este un obiectiv realist, având în vedere că avem o echipă tânără”, a mai declarat Camelia Potec.

La această competiție vor participa peste 400 de sportivi, din 41 de țări, iar România este pregătită pentru organizarea ei.

E cea mai importantă competiție de acest gen care se desfășoară în țara noastră în ultimii 40 de ani. Toată Europa va fi cu ochii pe România și aceasta este o oportunitate excelentă de a arăta că avem capacitatea de a organiza o astfel de competiție până în cele mai mici detalii – Camelia Potec

Matei Giurcăneanu, secretarul general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a completat: „Vom avea prezenți la Otopeni peste 400 de sportivi din 41 de țări. Echipa României va fi alcătuită din 21 de sportivi (7 fete și 14 băieți). De asemenea, în echipa României vor fi opt antrenori și patru kinetoterapeuți, iar delegația va fi condusă din punct de vedere tehnic de antrenorul federal Silviu Anastase”.

Lotul României pentru actuala ediție a Campionatelor Europene este: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Probele la care vor concura sportivii noștri vor fi anunțate cu câteva zile înaintea startului competiției. Se știe sigur că David Popovici va evolua la 100 m liber și 200 m liber.

În ceea ce privește biletele, acestea s-au pus în vânzare. Ele costă 50 de lei în reuniunile de dimineață, când au loc calificările, și 100 de lei în reuniunile de după-amiază, când au loc semifinalele și finalele. Pentru fiecare reuniune sunt disponibile în jur de 1.400 de bilete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului