Obreja: Voi fi alături de Doroftei dacă va fi ales președinte

Obreja: Voi fi alături de Doroftei dacă va fi ales președinte
Rudel Obreja, a declarat, vineri, după ce și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Box, că îl va susține pe fostul pugilist Leonard Doroftei, în cazul în care acesta va fi ales succesor al său la FRB.
Publicat: 23/11/2012, 13:29
Actualizat: 07/03/2013, 16:57

Rudel Obreja, a declarat, vineri, după ce și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Box, că îl va susține pe fostul pugilist Leonard Doroftei, în cazul în care acesta va fi ales succesor al său la FRB.

„Vă asigur că nu pot fi niciodată forțat, eu nu accept asta. Nu am fost forțat cu absolut nimic să demisionez, în afară de presiunile dictatoriale ale AIBA asupra federației. Doamna Tocală și domnul Căpățână sunt martori că am zis că mă retrag și l-am dorit de atunci pe Feri Vaștag președinte la federație. A fost condiția mea să mă retrag. Nu a fost îndeplinită această condiție, dar ar putea să se rezolve acum. Totuși, dacă nu vor ține cont de decizia din 19 noiembrie, unde au fost validate candidaturile lui Trandafir și Auraș, atunci vor încălca statutul. Îmi reproșez că nu am știut să atrag lângă mine oameni. Ar fi trebuit să găsesc metode să-i aduc lângă mine pe Vaștag și Doroftei. Înainte să urcăm la Adunarea Generală, Doroftei m-a rugat să fiu lângă el dacă va fi ales președinte. Și voi fi. Relația dintre mine și el nu este cea prezentată de presă. Îi mai cer încă o dată scuze pentru ce a apărut în presă. L-aș sfătui să găsească un manager pentru că locul lui nu este acolo”, a declarat Obreja.

Întrebat pe cine vede președinte, Obreja a răsuns: „Niciunul nu are competența pentru a conduce FRB. Singurul cu atitudine morală și aptitudine e Vaștag. Asta este opinia mea”.

Fostul președinte al FRB consideră că federația internațională (AIBA) nu va mai avea pe viitor exclusivitate în boxul amator: „AIBA va pierde până la urmă, pentru că ei s-au implicat în boxul profesionist și astfel nu vor mai avea exclusivitate în boxul amator pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Celelalte federații profesioniste vor intra și ele în boxul amator, iar WBC va organiza Cupa Mondială la box amator”.

Rudel Obreja a făcut referiri și la dosarul instrumentat de DNA, în legătură cu posibile acte de corupție și alte fapte penale comise în contextul organizării galei „Campion pentru România”, eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la București. „Federația nu are drepturi de organizare a galelor de box profesionist, deci nu avea cum să-mi dea mie exclusivitate. Pentru că eu deja le aveam de la IBF și Interbox. Acest dosar a plecat cu dedicație, pentru că DNA nu anchetează cazuri sub un milion de euro”, a mai spus Obreja.

Președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja, și-a anunțat demisia din această funcție, vineri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce are loc la sediul ANST și în care va fi ales noul conducător al forului.

Anunțul lui Rudel Obreja a fost primit cu aplauze de participanții la Adunarea Generală Extraordinară a FR Box.

Tot vineri, Adunarea Generală Extraordinară a FR Box a votat anularea deciziei din 19 noiembrie, când s-au aprobat doar candidaturile lui Relu Auraș și Fănel Trandafir pentru postul de președinte, revenind la cea din 12 noiembrie, când toate cele șapte candidaturi au fost acceptate.

Biroul Federal al FR Box a validat, luni, doar două dintre cele șapte candidaturi depuse pentru alegerile din 23 noiembrie, cele ale lui Relu Aureș și Fănel Trandafir. În schimb, candidaturile lui Francisc Vaștag, Leonard Doroftei, Bogdan Stoicescu, Marian Simion și Titi Tudor au fost respinse atunci, deoarece niciunul dintre cei cinci nu a făcut parte din Biroul Federal în perioada 2007-2010, așa cum, susținea președintele Rudel Obreja, prevede statutul FR Box.

Vineri, în urma deciziei Adunării Generale, toți candidații, cu excepția lui Trandafir, și-au retras dosarele, pentru a-l susține pe Leonard Doroftei.

Bogdan Stoicescu nu este prezent și nu mai are dreptul de a candida.

În acest moment, singurii candidați la președinția FR Box sunt Leonard Doroftei și Fănel Trandafir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie