Pompierul care a dus drapelul ROMÂNIA 100 în Antarctica s-a întors acasă, după ce s-a clasat pe locul al doilea la ultramaratonul The Last Desert

Redactor:
Raluca Lazaroi
Pompierul care a dus drapelul ROMÂNIA 100 în Antarctica s-a întors acasă, după ce s-a clasat pe locul al doilea la ultramaratonul The Last Desert
Iulian Rotariu este pompierul care de 1 decembrie a dus drapelul României în Antarctica. Deși nu a avut un echipament sportiv performant, Rotariu s-a clasat pe locul al doilea la unul dintre cele mai grele maratoane din lume.

El a alergat în scop umanitar și a fost așteptat acasă de autorități, colegi și prieteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iulian Rotariu, pompierul din Botoșani care a dus drapelul României, în Antarctica, la una dintre cele mai grele competiții din lume – ultramaratonul The Last Desert – a ajuns acasă vineri, fiind așteptat de autorități, colegi și prieteni.

 

Plutonierul major Iulian Rotariu este singurul român care a urcat pe podium la o astfel de competiție extremă, reușind să obțină locul al doilea.

„Subofițerul a alergat circa 250 de kilometri în ținutul geros al Antarcticii, înfruntând frigul extrem, vântul tăios și zăpada până la brâu, cu zâmbetul pe buze, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoșani. Reușita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepție, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanță și echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecționate de branduri de profil. În Anul Centenarului Marii Uniri, chiar de Ziua Națională a României, plutonierul major Iulian Rotariu a purtat cu cinste, onoare și demnitate drapelul țării în Antarctica”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.

Antarctica The Last Desert este o competiție internațională care a avut loc în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie și a presupus parcurgerea în șapte zile a 250 de kilometri, competiția făcând parte din seria 4 Desert, cele mai grele competiții din lume.

Pompierul Iulian Rotariu este primul român care a participat la ultramaratoane în deșert, alergând în scop nobil, pentru a-i ajuta pe copiii cu autism din Botoșani și a reușit să se claseze pe primele locuri la categoria sa de vârstă la ultramaratoanele la care a patricipat, fie că este vorba de „Gobi March” din China, „Atacama Crossing” din Chile sau „Sahara Race” sau „Roving Race” Patagonia.

Foto: Facebook Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani – ISU Botosani

Inchide