Sacrificiile unei CAMPIOANE: învață pentru Evaluarea Națională la antrenament! Ce vrea să facă la Campionatele Europene

Publicat: 17/05/2024, 10:11

Amalia Lică se află în plină pregătire pentru Europenele de gimnastică ritmică de la Budapesta, iar în iunie are admiterea la liceu! Cea mai bună junioară din România merge în Ungaria să își apere titlul european în proba de măciuci.

Amalia Lică, cea mai bună junioară de gimnastică ritmică din România, trage tare înaintea celor mai dificile examene atât pe plan sportiv, cât și școlar.

Elevă în clasa a VIII -a, ea se pregătește de Campionatele Europene de la Budapesta, care vor avea loc săptămâna viitoare, iar la finalul lui iunie, va susține examenul de admitere la liceu.

Sacrificiile unei campioane: învață pentru Evaluarea Națională la antrenament

Amalia merge la Budapesta cu gânduri mari. „Important este să fie o medalie cât mai strălucitoare. Am puține emoții, dar încerc să nu mă gândesc neapărat la emoții și să le folosesc constructiv , cel mai tare mă bucur că mai e puțin și concurez”, a spus Amalia Lică, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

Pentru Amalia, școala este la fel de importantă ca și sportul de performanță pe care îl practică de la 5 ani. Când poate, la antrenamente citește și învață pentru examen: „Da, de obicei mai vin cu caietele mai scriu. Până începe antrenamentul”.

Cu o lună înaintea primului examen important din viața sa, adolescenta se simte pregătită: „Am emoții și pentru examenul de admitere, dar eu zic că merge destul de bine pregătirea și pentru examen și sper să fie cât mai bine”.

Cu toate acestea, ea a făcut și o mărturisire. „Între o problemă de geometrie în spațiu și un antrenament de 3 ore, aleg antrenamentul”, a mai spus Amalia Lică.

Sportiva spune că are o perioadă extrem de încărcată și de solicitantă. „O zi de-a mea decurge astfel: dimineață la antrenament, stau în sală câte ore trebuie, nu e un program fix, stau în sală până iese toată treaba bine. Câteodată seara am meditații de la 19:30 la 21:30 și de la 20:00 la 22:00. Am un antrenament pe zi, dar e mai lung, nu sunt două mai scurte și școala dimineață”, a completat gimnasta.

Înaintea Europenelor de la Budapesta, Irina Deleanu, șefa de la ritmică, nu lipsește de la niciun antrenament de-al fetelor. Ea recunoaște că pentru Amalia, 2024 este un an plin de provocări. „Este dificil, dar ea reușește să îmbine și antrenamentele și meditațiile și pregătirea pentru admiterea la liceu”, a declarat Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Irina Deleanu își dorește ca delegația României să se întoarcă de la Budapesta cu medalii europene: „Îmi doresc două medalii și cred că sunt și posibile adică este un obiectiv destul de realizabil. Îmi doresc o medalie la echipe la junioare și poate în finalele pe obiecte o medalie la individual”.

Campionatele Europene de senioare și junioare de gimnastică ritmică vor avea loc între 22-26 mai. La Budapesta, România merge cu 3 senioare, Annaliese Drăgan, Christina Drăgan și Andreea Verdeș și două junioare, Amalia Lică și Lisa Garac, plus sportivele din proba de ansamblu. Annaliese Drăgan va concura la toate cele 4 obiecte: minge, cerc, măciuci și panglică, sora ei, Christina la cerc, minge și măciuci și Andreea Verdeș la panglică.

Amalia Lică va concura în 3 probe, cerc, măciuci și panglică, iar Lisa Garac la minge. În proba de ansamblu, sportivele vor concura la 5 cercuri, 3 panglici și două mingi.

În capitala Ungariei, pe românce le așteaptă un concurs greu. „Ne pregătim intens, facem ultimele retușuri săptămâna aceasta, încercăm să facem și volum, dar și calitate, concursul va fi destul de greu. Gimnastele noastre vor concura cu 4 obiecte în aceeași zi și va fi un concurs lung pentru ele, un concurs în care trebuie să stea pe picioare circa 6-7 ore”, a precizat Irina Deleanu.

La ultima competiție la care a participat, Cupa Europei, de la Baku, Amalia Lică a câștigat două medalii de argint, în finalele de la minge și măciuci și una de bronz în proba pe echipe, alături de Lisa Garac.

Clujul, capitala mondială a gimnasticii ritmice

Grația, eleganța și emoțiile revin la Cluj în luna iulie, atunci când orașul din Ardeal va fi gazda Cupei Mondiale Challenge, o competiție de top a gimnasticii ritmice. Evenimentul va avea loc în perioada 12-14, iar biletele vor fi puse în vânzare în scurt timp. În 2027, tot la Cluj-Napoca se va desfășura Campionatul Mondial de Gimnastică pentru Junioare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Fraţi români împuşcaţi pe stradă, în Spania: unul a murit pe loc, celălalt e...
Serialul Netflix care a rupt topurile în România! Are 8 episoade și prezintă o poveste...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei:...
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
În toiul procesului de divorț, celebrul actor a primit lovitura! Fiica lui a cerut ordin...
Cum a aflat Anca Molnar că are o TUMORĂ pe creier. Simptomul BANAL pe care...
Localitate distrusă după o furtună de 15 minute. Zeci de case şi maşini au fost...
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de...
Mesajul dureros transmis de soțul Ancăi Molnar, la o zi după înmormântarea make-up artistei. Bărbatul...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Stellantis mută o parte din producţia de vehicule electrice din China în Europa / Taxele...
NAZISTUL care a încercat să-l UCIDĂ pe Hitler
ION ILIESCU a primit vestea chiar acum. Decizia luată astăzi de JUDECĂTORI
Becali dă lovitura în Pipera. Deja a discutat cu mai mulți milionari
Cine sunt părinții lui Babasha, tânărul huiduit la concertul Coldplay. Așa arată femeia de la...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
O specie nouă de pterozaur, identificată după oase de acum 100 de milioane de ani
×