Simona Halep, eliminată de la US Open încă din turul 1 de o necunoscută! Ucraineanca Daria Snigur nu mai jucase niciun meci pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam

Simona Halep, eliminată de la US Open încă din turul 1 de o necunoscută! Ucraineanca Daria Snigur nu mai jucase niciun meci pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30/08/2022, 06:49
Actualizat: 30/08/2022, 07:12

Simona Halep a fost învinsă de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4, luni noapte, la New York, în prima rundă a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

Surpriza a detonat-o ucătoarea ucraineană Daria Snigur, numărul 124 mondial, care nu mai jucase niciun meci pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam până luni seară.

Jucătoarele eliminate în runda inaugurală la US Open, pe tabloul principal, primesc câte 80.000 de dolari.

Snigur a câştigat primul set în jumătate de oră, cu 6-2. Ea a început meciul cu break şi a ajuns rapid la 3-0, după ce a făcut şi al doilea break. Ea a mai câştigat o dată pe serviciul Simonei Halep. Românca a făcut break o dată.

Cum a fost meciul  Simona Halep – Daria Snigur?

Halep s-a impus categoric în al doilea set, scor 6-0, în doar 24 de minute, făcând de trei ori break.

În decisiv, Snigur a greşit mai puţin şi s-a impus cu 6-4 în 47 de minute, reuşind două breakuri. Halep a câştigat pe serviciul adversarei sale la 2-5 şi a revenit până la 4-5 de la 1-5, însă nu a fost suficient şi a pierdut.

Halep a reuşit 3 aşi, ambele jucătoare au făcut câte 3 duble greşeli, românca a avut procentaje superioare la ambele servicii, chiar şi la mingile de break, încheind cu mai multe puncte la total, 76-70. Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare (winners), 13-11, dar şi mai multe erori neprovocate, 30-27.

Este pentru a patra oară când Halep pierde în primul tur la Flushing Meadows (2010, 2017, 2018, 2022), după ce anul trecut a ajuns până în optimile de finală. Cel mai bun rezultat al său la New York rămâne semifinala din 2015.

Ce a spus Daria Snigur după meci?

Ucraineanca și-a găsit cu greu cuvintele la interviul de după meci, acordat chiar pe teren, scrie Prosport: „Sunt foarte fericită, e imposibil pentru mine să spun ceva acum.

Îi mulțumesc Simonei pentru acest meci incredibil. E o experiență fantastică, e imposibil să câștigi împotriva ei. Vreau să le mulțumesc celor care m-au sprijinit astăzi și ne-au urmărit

Am fost foarte emoționată, dar am încercat să dau ce e mai bun. Meciul acesta e pentru Ucraina, pentru familia mea, pentru fanii mei. Mulțumesc tuturor, slavă Ucrainei!”, a fost mesajul transmis de Daria Snigur la Eurosport, după victoria carierei obținută în fața Simonei Halep.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase