Slovenia, următorul adversar din întrecerea Billie Jean King Cup! Cine a câștigat trofeul în acest an

Publicat: 13/11/2022, 22:05

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Slovenia, în deplasare, în calificările ediţiei 2023 a competiţiei Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică.

Partidele vor avea loc pe 14 şi pe 15 aprilie 2023.

România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei, în timp ce Slovenia a trecut cu 3-1 de China.

Slovenia are două jucătoare în top 100, pe Tamara Zidansek – locul 87 şi Kaja Juvan – 88. Dalila Jakupovic se află pe 255, Nina Potocnik pe 270, iar Polona Hercog este doar pe 390.

Slovenia, următorul adversar din întrecerea Billie Jean King Cup! Cine a câștigat trofeul în acest an

Conform tragerii la sorţi de duminică, de la Glasgow, celelalte confruntări din calificări vor fi Spania – Mexic, Ucraina – Cehia, Marea Britanie – Franţa, Canada – Belgia, SUA – Austria, Slovacia – Italia, Germania – Brazilia şi Kazahstan – Polonia.

România şi Slovenia s-au întâlnit o singură dată în Fed Cup, fostul nume al competiţiei, în 2000, la Murcia, tricolorele fiind învinse cu 3-0 în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. Atunci, Raluca Ciochină a fost învinsă de Tina Krizan cu 7-5, 6-3, Katarina Srebotnik a dispus de Mihaela Moldovan cu 6-0, 6-3, iar perechea Tina Krizan/Katarina Srebotnik a trecut de cuplul Raluca Ciochină/Mihaela Moldovan cu 6-4, 7-5.

Elveția, victorie cu Australia!

Echipa Elveţiei a câştigat Billie Jean King Cup, impunându-se în finala cu Australia, la Glasgow, scor 2-0. În primul meci al finalei, Jil Teichmann a învins-o pe Storm Sanders, scor 6-3, 4-6, 6-3.

Bellinda Bencic a adus victoria Elveţiei impunându-se în faţa sportivei Ajla Tomljanovic, scor 6-2, 6-1. Pentru Elveţia este primul trofeu Billie Jean King Cup.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase