Tricolorii de la tenis de masă merg la Euro de pe primul loc!

Publicat: 02/02/2023, 10:22

Fetele și băieții din echipele naționale de seniori ale României s-au calificat fără emoții la Campionatul European de la Malmo. Ambele formații au terminat grupele pe primele locuri, cu meciuri încheiate 3-0.

Fetele și băieții din naționalele de seniori de tenis de masă merg braț la braț la Campionatul European de la Malmo, din septembrie. Sportivii au disputat ieri seară ultimele partide din grupe la Sala Polivalentă din Capitală.

Atât jucătoarele lui Viorel Filimon, duble campioane europene și medaliate cu argint la ultimul turneu final continental, cât și băieții lui Andrei Filimon, au terminat grupele din care au făcut parte pe primul loc.

Tricolorii de la tenis de masă merg la Euro de pe primul loc!

Eliza Samara, Bernadette Szocs și Adina Diaconu au învins Ungaria, 3-0.

„Mă simt foarte bine, sunt foarte bucuroasă mai ales că am jucat acasă, la București. Când joci acasă, mereu vrei să câștigi”, a spus Eliza Samara, componentă a echipei naționale de senioare de tenis de masă a României.

Eli a intrat la masa de joc ultima și a luptat împotriva unei românce stabilite în Ungaria: „I-am zis domnului Filimon să vorbească mai încet că adversara mea înțelege tot”.

La finalul meciului cu Ungaria, Eliza a arătat și obiectul de care nu se desparte niciodată și care-i poartă mereu noroc: „Este o iconiță pe care o am de la mama și de câte ori îmi schimb husa de la paletă ea este cu mine. Orice ar fi”.

Bernadette Szocs și-a făcut deja planurile pentru Europeanul din Suedia. „Pe mine încă mă doare că la Cluj am pierdut aurul și vreau să readucem medalia de aur acasă, să ne luăm revanșa”, a spus Bernadette.

În grupa din care au făcut parte, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman au mai învins Turcia, cu 3-0, în ambele partide și Ungaria, în tur, cu 3-1.

Primul loc și pentru băieți

Sportivii din națională au defilat în fața Sloveniei și s-au calificat la Campionatul European de la Malmo 2023 cu victorii pe linie în meciurile din grupă, 3-0.

„Este un sentiment extraordinar. Acesta a fost obiectivul nostru, chiar dacă eram calificați dinaintea acestei partide, am venit în formulă completă și am dat tot ce a fost mai bun”, a declarat Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale de seniori de tenis de masă a României.

„Sunt foarte fericit pentru această calificare. Am muncit mult pentru ea. În toate aceste meciuri am arătat ca o adevărată echipă”, a anunțat și Cristi Pletea, component al echipei naționale de seniori de tenis de masă a României, iar Hunor Szocs a completat: „Dacă după 20 de ani de carieră sunt atât de fericit pentru această calificare, înseamnă că încă fac acest sport cu pasiune și mă bucur foarte mult. Am muncit cu toții să mergem la Malmo. Vom munci și de acum înainte pentru o medalie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase