U BT Cluj, victorie cu CSO Voluntari! Supercupa României rămâne în vitrina elevilor antrenați de Mihai Silvășan

Publicat: 28 09. 2022, 07:45

U Banca Transilvania Cluj, campioana României, păstrează trofeul care deschide noul sezon în baschetul masculin.

Alb-negrii au câştigat marţi seara la Ploieşti prețiosul trofeu după o dispută echilibratăm mai ales pe final, cu vicecampioana CSO Voluntari.

U BT Cluj şi-a trecut în cont al patrulea trofeu al Supercupei, după cele din 2016, 2018 şi 2021.

Ardelenii s-au impus cu scorul de 78-76 (44-31), iar principalii marcatori au fost Richard 15 puncte, Taylor 13, pentru campioană, respectiv Gotcher 17 şi Thompson 16, pentru CSO Voluntari.

U BT Cluj, victorie cu CSO Voluntari! Supercupa României rămâne în vitrina elevilor antrenați de Mihai Silvășan

Ilfovenii s-au apropiat la un singur punct pe tabelă (77-76), când mai erau patru secunde de joc, însă era prea târziu.

Internaţionalul român Patrick Neal Richard şi-a condus echipa la victorie, cu 15 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive. De la U s-au mai remarcat Jordan Michael Taylor (13 p), Stefan Bircevic (11 p, 4 rec) şi Meindl Leonardo Simoes (11 p, 6 rec).

Cei mai buni de la ilfoveni au fost Toddrick Gotcher (20 p), Dan Lucas Tohătan (12 p, 5 pd), Rolland Torok (11 p, 8 rec) şi Eric Garcia Thompson Jr (16 p, 6 rec).

Patrick Richard a fosr declarat MVP-ul partidei după ce a încheiat disputa cu 15 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții, pentru un index al eficienței de 21 de unități. Pe lângă aceste cifre, Pat a avut +3 la +/-, 3 greșeli personale și 2 posesii pierdute.

Cu 5/8 din acțiune a stat româno-americanul, o singură reușită fiind de două puncte și restul de la distanță. Cifrele de trei puncte au fost cele care l-au scos în evidență pe Richard în meci, fiind singurul jucător de pe parchet cu 4 aruncări bune din spatele arcului de cerc, scrie baschet.ro.

În 2021, cele două echipe s-au confruntat la fel pentru trofeu, fiind câştigat tot de formaţia antrenată de Mihai Silvăşan, la fel şi în finala Ligii Naţionale. În schimb, CSO Voluntari a cucerit în sezonul trecut Cupa României.