Voleiul românesc în colaps! Cristina Pîrv ia o decizie capitală: desființează clubul care-i poartă numele după doar 3 ani! „Este extrem de greu”

Voleiul românesc în colaps! Cristina Pîrv ia o decizie capitală: desființează clubul care-i poartă numele după doar 3 ani! Este extrem de greu
Publicat: 02/08/2022, 11:59
Actualizat: 02/08/2022, 12:01

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” se va desfiinţa, după trei ani de activitate, timp în care a reuşit să bifeze o premieră în voleiul turdean, aceea de a promova în Divizia A1.

Formația a fost creată în urmă cu trei ani din dorinţa Cristinei Pîrv, cea mai valoroasă voleibalistă din istoria României, de a se implica în voleiul turdean, acolo unde a început şi povestea ei. Echipa a fost alcătuită cu preponderenţă din sportive locale.

Trei sportive române din cadrul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” au fost fost incluse în echipa naţională la categoriile U16 şi U18, iar trei jucătoare au fost în primele trei locuri în statisticile primei ligi.

Un singur sezon a rezistat echipa Cristinei Pîrv în elită. După retrogradare fosta mare jucătoare a încercat să găsească soluții, în primul rând financiare, pentru a continua activitatea. Indiferența posibililor sponsori au determinat-o să anunțe sfârșitul proiectului.

Clubul de volei din Turda, condus de Cristina Pîrv, dispunea de 100 de sportivi

„Echipa pe care am înfiinţat-o la Turda înseamnă extrem de mult pentru mine, este copilul pe care l-am crescut de la zero, cu multă speranţă în suflet. Cred în continuare că în România se poate face performanţă, dar de cele mai multe ori doar determinarea şi dorinţa de a reuşi nu sunt de ajuns.

Pentru a face performanţă la nivel înalt este nevoie de o susţinere serioasă, iar din păcate, în ţara noastră, la acest capitol, voleiul este lăsat la urmă. Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat pe plan financiar în demersul nostru, pentru că fără susţinerea lor nu am fi ajuns aici.

Din păcate, îmi dau seama că e extrem de greu să concurezi cu alte ramuri sportive când vine vorba despre bugete şi sponsorizări.

Mă doare sufletul pentru această decizie, dar a fost una bine cântărită şi analizată împreună cu întregul meu staff (Cristina Pîrv)

Momentan considerăm că este oportun să procedăm astfel”, a declarat Cristina Pîrv.

Fosta mare voleibalistă a precizat că în următorii ani îşi va axa întreaga atenţie pe creşterea şi popularizarea voleiului în România, prin intermediul Academiei de Volei „Pîrv11” din Cluj-Napoca.

„Avem peste 100 de sportivi pe care îi creştem şi sperăm ca prin toate demersurile pe care le întreprindem, atât eu, ca ambasadoare a voleiului românesc, cât şi antrenoarele din cadrul academiei, să schimbăm mentalităţi vizavi de acest sport minunat, care merită să fie văzut, apreciat şi nu în ultimul rând susţinut”, a subliniat Cristina Pîrv.

Din staff-ul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” au făcut parte: Cristina Pîrv – fondatorul și președintele clubului sportiv, Antonio Rizola, Bogdan Tănase și Caius Moldovan ca antrenori, Vlad Toma, preparatorul fizic al formației turdene și Alexandru Lazăr, antrenor și președinte de onoare al clubului, fiind totodată cel care a descoperit-o pe Cristina Pîrv.