AVERTISMENT. Medicul Musta: Vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19, iar sistemul de sănătate nu va face față

Redactor:
Ana Matei
AVERTISMENT. Medicul Musta: Vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19, iar sistemul de sănătate nu va face față
Medicul Virgil Musta: Dacă nu ne trezim în acest ultim moment, riscăm să luăm calea Italiei

Medicul de la Timișoara Virgil Musta avertizează asupra pericolului de a înregistra în fiecare zi un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19, ceea ce va face ca spitalele să devină neîncăpătoare. În acest context medicul amintește de necistatea respectării regulilor de distațare, de protecție și de igienă.

„Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față. Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă”, a explicat Virgil Musta la B1. 

Virgil Musta: Situația este destul de complicată și, dacă nu respectăm regulile, va scăpa de sub control

Medicul Virgil Musta nu recomandă sub nicio formă ca cei care suspectează că sunt bolnavi de Covid-19 să se trateze singuri acasă, fără sfaturile unui medic.

„În niciun caz să se trateze din proprie inițiativă pentru că nu au cunoștințele necesare ca să poată să beneficieze de un tratament bun. În plus, aproape toate medicamentele sunt și toxice și riști mai mult să te intoxici decât să evoluezi bine. Recomand ca aceste cazuri să consulte măcar medicul de familie și el îi va da o terapie mult mai competentă, dar oricum nu vor putea beneficia de terapia antivirală pentru că acesta se găsește doar în spital. (…) Situația este destul de complicată și, dacă nu respectăm regulile, va scăpa de sub control. Este singura soluție, la ora actuală, ca măcar individual, cei care nu doresc să se îmbolnăvească și care sunt responsabili și solidari cu prietenii, cu familia, să respecte regulile. Dacă le respecți ai o șansă”, a declarat Musta. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, un nou record în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 698 de noi cazuri de COVID-19.

Inchide