GÂNDUL LIVE. Medicul Virgil Musta, avertisment dur: „Unii pacienți de Covid-19 ar putea deceda la domiciliu”

Redactor:
Silviu Bănilă

Virgil Musta, șef secție Sp. Victor Babeș Timișoara, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că, în urma supraaglomerării spitalelor, unii pacienți cu coronavirus ar putea ajunge să moară acasă. Aceștia nu vor mai putea beneficia de ventilație mecanică, dacă numărul cazurilor de Covid-19 va exploda în România!

„Problema este că în momentul în care numărul de cazuri va crește peste capacitatea spitalelor, în special la terapie intensivă, cei care vor ajunge internați, pe ventilație mecanică, nu pot fi scoși. Iar alte persoane care necesită asemenea terapii nu vor putea beneficia.

Musta, despre asimptomatici: Dacă nu sunt tratați, starea lor se poate înrăutăți brusc!

Vor deceda la domiciliu. Am avut cazuri în care asimptomaticul netratat a avut primele semne și o înrăutățire bruscă a stării de sănătate. La evaluare vedem că jumătate din plămâni este afectată. Dacă nu sunt tratați, în scurt timp starea se înrăutățește. Cea mai corectă atitudine este ca pacientul să fie evaluat și în funcție de investigație noi putem stabili dacă pot merge liniștiți acasă sau este bine să meargă în spital să fie tratat.

Trebuie să existe niște reguli, dar și consecințe, altfel totul devine anarhie. Totul scapă de sub control. Nu cred că este recomandabil, după ce ne-am chinuit 3 luni, brusc să pierdem tot ce am câștigat, pentru că unii nu vor să recunoască acest virus, unii țin la libertate și așa mai departe”, a declarat Virgil Musta la GÂNDUL LIVE.

Medicul Musta: „Foarte probabil să ajungem la situația primul venit, primul servit

Medicul Virgil Musta de la Timișoara atrage atenția asupra posibilității pericolului ca pacienții bolnavi de Covid-19 să nu mai aibă locuri în spitale. „Foarte probabil să ajungem la situația primul venit, primul servit”, spune medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, care menționează că vom putea ajunge în situația cumplită ca pacienții în stare gravă să fie trimiși la domiciliu, unde ar putea deceda.

Inchide