Italia a dezvoltat un test rapid care identifică trei tulpini Covid în două ore

Italia a dezvoltat un test rapid care identifică trei tulpini Covid în două ore
Italia a dezvoltat un test rapid care identifică trei tulpini Covid în două ore / Sursă Foto: Pixabay -Ilustrativ
Publicat: 08/02/2021, 19:06
Actualizat: 06/04/2021, 15:05

Cercetătorii italieni au dezvoltat un test rapid care, în numai două ore, permite identificarea celor trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în circulație.

Tehnica PCR Multiplex

Testul dezvoltat de cercetătorii din peninsulă ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac teste Covid la sfârșitul lunii februarie, conform agenției Ansa.

„Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic atât pentru a confirmarea definitivă, cât și pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană și sud-africană”, a afirmat virologul Francesco Broccolo.

Diferit de testul dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Purtând denumirea PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, îl liniștește pe Florin Cîţu, după ce premierul a anunțat fabricarea vaccinului anti-COVID în România: “Nu există în țară tehnologie!”

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, anunță că fabricarea vaccinului anti-COVID în România este, în clipa de față, imposibilă, din cauza faptului că, pur și simplu, nu există tehnologie.

Florin Cîțu a primit rapelul împotriva COVID-19, iar înainte de a părăsi Spitalul Militar a anunțat că România poartă negocieri la nivelul Comisiei Europene pentru a primi acceptul să producă unul dintre vaccinuri la Institutul “Cantacuzino” din Capitală.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, îl liniștește, însă, pe Florin Cîțu și îi transmite că, în acest moment, România nu are capacitatea de a produce vaccin anti-COVID. În cel mai bun caz, îl poate doar ambala.

Dragoș Damian mai precizează că este nevoie de investiții serioase într-o nouă fabrică de vaccinuri, altfel planurile lui Florin Cîțu nu vor ajunge niciodată la îndeplinire.

România deține fabrici care au tehnologie de etichetare și / sau ambalare unde pot fi manipulate inclusiv produse imunologice (deci și vaccinuri). Așadar, cel puțin teoretic, orice sit de fabricație autorizat care îndeplinește stardardele de calitate impuse de agenția medicamentului ANMDMR și se conformează cerințelor producătorului care oferă licența de fabricație – pentru că presupun că vorbim despre transferul de licenţă şi tehnologie al unuia dintre vaccinurile deja aprobate de UE – ar putea ambala și eticheta vaccinuri.

Sunt câteva companii care au fluxuri tehnologice de fabricație pentru produse sterile (injectabile) în București, Cluj, Sibiu, Iași – validare prin media fill, umplere aseptică sau umplere și sterilizare terminală – deci este posibil ca și această etapă a procesului de fabricație să fie transferată în țară, cu condiția, repet, ca fabrica din țară să se conformeze cerințelor producătorului care face transferul tehnologic, asta însemnând desigur fabricație în lanțul frigului ‘cold-chain’. Știm că vaccinurile anti SARS-CoV-2 se fabrică, depozitează, transportă și manipulează în condiții de ‘cold-chain’. Din câte știu, nu există în țară tehnologie de fracționare doze mici și umplere lichide sterile în flacoane – acele recipientele mici de sticlă cu capac metalic pe care le vedem la TV în unitățile de vaccinare – ci doar în fiole, așa cum spuneam”, a precizat Dragoș Damian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...