• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

MApN. Al doilea spital miliar modular a intrat în țară. Unde va fi instalat – GALERIE FOTO

Un convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare și Tratament achiziționat din Olanda de Direcția medicală a MApN, a intrat joi, în România, prin PTF Nădlac, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța. Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului „Portul” din Constanța, a anunțat MApN, joi, printr-un comunicat de presă.

Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN.

Instalarea spitalului ROL 2 în locația în care funcționează Spitalul Ana Aslan este aproape de finalizare, „nu doar cu instalarea și asigurarea funcționalității tehnice și logistice ci și a părții medicale, în sensul acreditării spitalului astfel încât, începând de sâmbătă, să devină operațional”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă într-un interviu în care, alături de Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu, a explicat măsurile adoptate la nivelul Ministerului Apărării Naționale pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. În interviu, ministrul a anunțat și sosirea celui de-al doilea spital militar modular.

Pe teritoriul României au fost confirmate până joi un număr de 1029 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 17 decese. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Inchide