SPITALUL ROL 2 va fi operațional SÂMBĂTĂ. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: „Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare”

Redactor:
Gilda Popa
SPITALUL ROL 2 va fi operațional SÂMBĂTĂ. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: „Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare”
Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă

Instalarea spitalului ROL 2 în locația în care funcționează Spitalul Ana Aslan este aproape de finalizare, „nu doar cu instalarea și asigurarea funcționalității tehnice și logistice ci și a părții medicale, în sensul acreditării spitalului astfel încât, începând de sâmbătă, să devină operațional”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă într-un interviu în care, alături de Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu, a explicat măsurile adoptate la nivelul Ministerului Apărării Naționale pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Vom folosi resursa umană și mijloacele logistice prin care să venim în sprijinul populației, autorităților care răspund de implementarea măsurilor din Ordonanțele Militare, spune ministrul Apărării, Nicolae Ciucă

Principalele declarații ale ministrului Apărării, Nicolae Ciucă:

„Armata Română a mobilizat toate efectivele și disponibilitățile de care dispune pentru a sprijini acest efort de combatere a coronavirusului la nivel național. Ne-am alăturat eforturilor făcute de toate instituțiile statului în așa fel încât împreună cu populația să ne aducem contribuția la limitarea și stoparea răspândirii COVID-19. Armata României a pus la dispoziție în primă etapă capabilitățile de transport aerian cu care am readus în țară cetățeni români infectați în țărileîn care se aflau, fie în interes de serviciu, fie cu alt scop. Aeronavele au fost destinate transportului echipamentelor medicale, este vorba despre C27 Spartan și C 130 Hercule care au executat zboruri în Turcia și Germania, reușind să aducă în țată cantități importante de material medical. Am instalat acele corturi banale la prima vedere dar cu un rol important la intrarea în  incinta spitalelor militare și civile, cu rol în efectuarea primei investigări și în triajul pacienților de către echipele medicale.

Interviu cu ministrul apărării naționale, domnul Nicolae Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu

Împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu, am încercat să explicăm o parte din măsurile adoptate de Ministerul Apărării Naționale pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Miercuri, 25 martie 2020

Am luat decizia anticipativ să trecem la instalarea spitalului ROL 2 în locația în care funcționează Spitalul Ana Aslan. Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare, nu doar cu instalarea și asigurarea funcționalității tehnice și logistice și și a părții medicale, în sensul acreditării spitalului astfel încât, începând de sâmbătă, să devină operațional.

În baza Ordonanței Militare din 24 martie urmează ca Ministerul Apărării Naționale, împreună cu efective și echipamente din domeniu logistic să complementeze acțiunile MAI, în sensul aplicării măsurilor din Ordonanță. Precizăm că nu este vorba despre o angajare militară,  nu ne-am propus să angajăm efective și tehnică în sensul foarte bine cunoscut de către populație vizavi de ceea ce este rolul și destinația noastră. Nu vom folosi tehnica și echipamente grele, vom folosi resursa umană și mijloacele logistice prin care să venim în sprijinul populației, autorităților care răspund de implementarea măsurilor din Ordonanțele Militare.

Vom prelua o parte dintre obiectivele pe care le avea în pază MAI pentru a putea disponibiliza efective de jandarmi și poliție ca să își facă datoria în partea de măsuri specifice. Vom participa la întărirea măsurilor de pază la frontiere pentru a asigura fluidizarea și activitatea specifică, pentru a scurta timpul de așteptare la frontieră, vom asigura triajul medical și puncte de prezență și patrulă militară pentru a sprijini populația, în funcție de specificul fecărei locații în parte.

Acest sprijin va veni la solicitarea MAI. Vom fi prezenți în Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și vom răspunde oricărui apel din partea populației.”

 

 

 

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, complet dezbrăcată în pat! I-a înnebunit pe toți!
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Vine prăpădul! Vremea se schimbă drastic în orele următoare
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Scandal de proporții la Roland Garros! E de neconceput ce se întâmplă! Nu s-a mai...
Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul...
Cine a câștigat prima confruntare Trump-Biden. CNN a numit dezbaterea un ”haos”. Momentele cheie
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
EA este femeia care l-a părăsit pe Regele Mihai! Amanta tatălui le-a făcut cunoștință: „A...
Simona Gherghe a rămas fără cuvinte. Ce a putut să-i spună un concurent de la...
Klaus Iohannis, decizia momentului anunțată de la Cotroceni. Se întâmplă chiar azi
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
×

Urmăriți Gândul LivePrimarul reales din Singureni, Giurgiu, le-a pus gând rău contestatarilor. În timp ce sărbătorea victoria, Marian Pătuleanu a nominalizat câțiva localnici care l-au supărat în trecut. Și a trecut la amenințări, totul în uralele susținătorilor.Nu este prima ieșire de acest fel a primarului PSD. Anul trecut, edilul a intrat în sediul primăriei cu pistolul și a amenințat că va împușca în cap persoana care a îndrăznit să-i relateze soției sale o discuție pe care o avusese cu o angajată a primăriei. https://bit.ly/3n0LXKdRobert Negoiță se află printre invitații Emmei Zeicescu în emisiunea de astăzi.

Publicată de Gandul pe Miercuri, 30 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide