IMAGINI NOI! Mascații care au descins la sinucigașul din Capitală, audiați! Victima se credea gladiator și i-a atacat cu un cuțit! Trupele SAS au ripostat cu două grenade (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Ofițerii Serviciului Omoruri verifică modul în care au intervenit polițiștii în cazul bărbatului cu probleme psihice care a murit, vineri, după ce s-a aruncat de la etajul 6 în momentul în care trupele speciale au descins în apartamentul său. Mai mulți luptători ai trupelor speciale au fost deja audiați și au fost vizionate imaginile filmate de martori, dar și de negociatorii poliției. 

Incidentul produs, vineri, pe bulevardul Liviu Rebreanu, din sectorul 3, a șocat opinia publică din România după ce un bărbat gol pușcă a fost filmat de mai mulți martori în momentul în care a sărit de la balconul apartamentului său în timp ce trupele de mascați tocmai descindeau în locuință.

Dosarul morții acestuia a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care, împreună cu polițiștii Serviciului Omoruri au declanșat o anchetă pentru a stabili, cât mai exact, în ce condiții s-a produs tragicul eveniment.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii Secției 13 fuseseră trimiși la blocul din Liviu Rebreanu după ce vecinii bărbatului sunaseră la numărul de urgență 112 și anunțaseră că acesta este complet dezbrăcat și încearcă să escaladeze balcoanele, după ce, inițial, ar fi aruncat cu unele obiecte.

La fața locului au ajuns atât echipaje ale Secției 13 cât și echipe de negociatori și trupe SAS, în condițiile în care era cunoscut faptul că bărbatul reclamat suferă atât de afecțiuni psihice cât și de HIV și Hepatita C.

Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional!

Sinucigașul se credea gladiator

În data de 13 iulie, în jurul orei 01.30, acesta mai fusese implicat într-un incidet asemănător, după ce vecinii au sunat la 112 și au anunțat că un bărbat dezbrăcat arunca în parcarea imobilului cu diverse obiecte, după care a încercat să intre peste o bătrână în casă, prin escaladarea balcoanelor.

Atunci, polițiștii au evacuat mai mulți locatari, pentru a evita riscul unor răniri, însă atunci a fost imobilizat și s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și violare de domiciliu.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că, de această dată, după ce au urcat până la ușa bărbatului, polițiștii au întâmpinat o rezistență dură din partea acestuia. Foarte surescitat, acesta era plin de sânge și a început să arunce cu diferite obiecte, între care un laptop și o ganteră.

Extrem de agitat, acesta îi scuipa și îi provoca la bătaie, în condițiile în care, în palmă, ținea un disc mic din metal, în timp ce în mâna cealaltă ținea un cuțit. În acest context, anchetatorii au precizat că individul a lăsat de înțeles că se consideră un fel de gladiator.

Mascații au aruncat și două grenade

După ce toate încercările negociatorilor au eșuat, trupele speciale ar fi încercat să-i distragă atenția, pentru a-l putea surprinde, cu două grenade de zgomot. Cu toate că acestea au explodat foarte aproape de el, bărbatul nu ar fi avut nicio reacție.

În cele din urmă, acesta s-a retras pe balcon, a trecut pe cealaltă parte a balustradei și după ce a mai aruncat o ultimă privire către mascații care tocmai intrau în locuință, a sărit în gol și a căzut pe o mașină parcată.

Cu toate că a suferit răni grave, iar un picior era complet rupt, acesta ar fi continuat să fie agitat, drept pentru care medicii de pe ambulanța care se afla deja la fața locului au fost nevoiți să-i aștepte pe luptătorii SAS să coboare și să-l imobilizeze.

Ulterior, după aproximativ două ore, acesta a murit din cauza hemoragiei interne.

Polițiștii Serviciului Omoruri au făcut cercetarea la fața locului și au audiat deja mai mulți dintre polițiștii care au intervenit la fața locului, inclusiv mai mulți dintre luptătorii SAS.

În același timp, au fost vizionate și imaginile filmare de martori și de negociatori, pentru a se stabili dacă procedurile au fost respectate și dacă, în timpul imobilizării, bărbatul rănit a fost lovit.

Inchide