ORBAN, fără mască, în dialog cu jurnaliștii: Se va elabora o nouă ordonanță militară

Publicat: 28/03/2020, 08:41
Actualizat: 07/04/2021, 02:38

Premierul Orban a vorbit, vineri seara, cu jurnaliștii, despre măsurile pe care le vor lua autoritățile în contextul stării de urgență în următoarea perioadă.

Premierul a venit la întâlnirea cu jurnaliștii neechipat corespunzător, fără mască sau mănuși și a explicat că împreună cu reprezentanții MAI a făcut o analiză pentru pregătirea spitalelor din linia a doua. De asemenea, Orban a anunțat că este în lucru o nouă ordonanță militară.

„Am făcut o analiză a situației că să identificăm domeniile în care putem interveni cu o nouă ordonanță militară. Nu a fost în analiză închiderea parcurilor.  Ședința de azi nu e o ședință extraordinară este o ședință pe care o derulăm aproape în fiecare seară. Ședința a durat mai mult pentru că a participat domnul ministru al Sănătății, de asemenea cu reprezentanți de la MAI am făcut o analiză pe pregătirea spitalelor din linia a doua, am făcut o analiză pe graficul de livrări pe următoarele 2 săptămâni. Am discutat de potențialul de a introduce în producție în România prin intermediul unor companii românești a unor produse cum ați văzut de exemplu izoletele. Deja pe planul de achiziție există achiziționarea a 100 de izolete care vor fi imediat puse la dispoziția DSU”.

Premierul anunță că a dispus simplificarea procedurilor de trecere a graniței cu scopul de a reduce timpul de așteptare pentru cei care vin în țară:

„Am făcut o evaluare a evoluției cazurilor pe fiecare județ în parte, am făcut o analiză pe situația din carantină și trebuie să știți că în România au intrat din 25 februarie și până în momentul de față peste 230.000 de cetățeni. Vedem că există un flux mare la graniță, de asemenea am dispus simplificari în ceea ce privește procedurile de intrare la granița astfel că să reducem timpul de așteptare pentru toți cei care vin în țară. Așteptăm în continuare un flux mare de români și mulți dintre ei vin din zonele roșii: Italia, Germania, Franța. Am dispus să nu mai carantinam în Constanța. Să deplasăm cetățenii români care vin din Italia, însoțiți în județele unde au domiciliul. Am făcut o analiză detaliată la situației.

Orban anunță elaborarea unei noi ordonanțe militare:

 „În cursul zilei de mâine și poimâine se va elabora o nouă ordonanță  militară care va va fi prezentată de domnul Ministru de Interne. Cu domnul secretar de stat Tătaru am făcut o evaluare care urmează să  intre în linia a două, spitalele care vor primi pacienții care sunt infectați cu coronavirus, astfel încât să luăm toate măsurile, acordând chiar o prioritate în ceea ce privește repartizarea echipamentelor care urmează să vină zilele următoare. Am discutat despre distribuția aparatelor de testare real time pc R. Sunt identificate peste 70 de PC r-uri în diferite universități, laboratoare, ANSVSA, am primit chiar și din partea Academiei de Științe Agricole o informare cum că există 6 PC r-uri care pot fi disponibilizate. Au fost achiziționate 20 de Real Time PC r noi de către Unifarm și Crucea Roșie. S.a stabilit planul de distribuție astfel încât să creștem constant capacitatea de diagnosticare. Am și stabilit unde vor fi repartizate astfel încât să putem să realizăm diagnosticele pe o acoperire națională într-un timp cât mai scurt”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”