PANDEMIE. Costel Alexe și Mihai Chirica, ședință într-un restaurant cu 100 de participanți. Aceștia nu au purtat măști și nu au respectat distanțarea socială

Redactor:
Radu Cristian
PANDEMIE. Costel Alexe și Mihai Chirica, ședință într-un restaurant cu 100 de participanți. Aceștia nu au purtat măști și nu au respectat distanțarea socială
PANDEMIE. Poliția a amendat PNL Iași, după ședința de 100 de persoane unde au participat Mihai Chirica și Costel Alexe / Sursă FOTO: Captură Video - Youtube

PNL Iași a organizat o ședință într-un restaurant cu peste 100 de participanți. Într-o filmare de la eveniment se poate observa că participanții nu au purtat măști și nu au respectat distanța minimă impusă de legislație. 

Membrii PNL au validat candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iași

La ședință, membrii PNL au validat candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iași. În filmare apar și doi membri ai Guvernului, care au participat la ședință: ministrul Mediului Costel Alexe și secretarul de stat de la Cultură, Liviu Brătescu.

Participanții nu purtau măști și s-au așezat unul lângă altul pe scaune

Potrivit 7Iași, peste  numărul celor care nu au respectat legislația impusă de starea de alertă decretată de Guvern  este 100 de de oameni. Din imaginile surprinse de 7Iași în jurul orei 10:00, se poate observa că cei peste 100 de participanți nu purtau măști și s-au așezat unul lângă altul pe scaune, fără respectarea distanței minime.

Ședința a fost condusă de doi membrii ai Guvernului: Costel Alexe, ministru al Mediului și șef al PNl Iași, și Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii.

Ședința Comitetului Director Județean a avut ca scop validarea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iași

Ședința Comitetului Director Județean a fost convocată pentru validarea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iași din partea PNL.

Mihai Chirica a fost prezent în sală, tot la prezidiu, chiar la dreapta deputatului Costel Alexe, alături de primari ai PNL: Dan Niță de la Miroslava, Benone Moruzi, de la Aroneanu și Stelică Turcu de la Lețcani.

Evenimentele private la interior nu pot depăși 20 de participanți

Conform normelor în vigoare, evenimentele private la interior nu pot depăși 20 de participanți, în timp ce evenimentele organizate la exterior trebuie să se încadreze în limita a 60 de persoane.

Liberalii scriu însă într-o postare pe Facebook că toate rigorile legii au fost respectate. Conform acestora, spațiul ar fi fost unul public, mai exact un cort de evenimente, cu o capacitate de 600 de persoane.

Mai mult, PNL Iași susține că participanții au păstrat distanța de 1,5 metri și au purtat măști. La eveniment a participat ministrul Mediului Costel Alexe și primarul Mihai Chirica.

Inchide