Sindicatul polițiștilor l-a denunțat la Parchetul Militar pe șeful Jandarmeriei! ”Rechizitoriul” colonelului care a pontat 24/24 la ”muncă” (DOCUMENT EXCLUSIV)

Sindicatul polițiștilor l-a denunțat la Parchetul Militar pe șeful Jandarmeriei! ”Rechizitoriul” colonelului care a pontat 24/24 la ”muncă” (DOCUMENT EXCLUSIV)
Șeful Jandarmeriei Române este cercetat de procurori după ce ar fi abuzat de funcție și ar fi comis mai multe infracțiuni
Publicat: 30/07/2020, 18:07
Actualizat: 06/04/2021, 18:05

Colonelul Bogdan Enescu, șeful Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a fost denunțat, la Parchetul Militar, de Dumitru Coarnă, președintele unuia dintre cele mai puternice sindicate din Poliție. Coarnă l-a acuzat pe acesta de mai multe infracțiuni, după ce și-ar fi pontat, în mod fals, peste 800 de ore suplimentare, pe care le-ar fi prestat în numai trei luni, astfel că salariul său a ajuns la o sumă astronomică. În paralel, tot pentru surplusul de ore suplimentare, dar și pentru alte presupuse infracțiuni comise în calitate de șef al IGJR, au deschis un dosar penal și procurorii DNA, Secția Militară.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a arătat în denunțul depus la Parchetul Militar București că, în lunile aprilie, mai şi iunie 2020 Bogdan Enescu „şi-a adăugat un număr total de peste 800 de ore suplimentare în mod fictiv şi a utilizat înscrisurile ce cuprindeau respectivele înregistrări cauzând un prejudiciu instituţiei, săvârşind astfel infracţiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, fapte săvârşite în concurs”.

Coarnă a explicat în plângerea depusă la Parchetul Militar că și dacă ar fi stat, cu adevărat la serviciu în cele 800 de ore, acesta nu ar fi avut dreptul, potrivit Codului Muncii.

Conform legii, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi, totuși, prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de patru luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Prin urmare, chiar dacă ar fi fost în realitate prestate cele 800 de ore, colonelul Enescu nu ar fi avut dreptul legal să presteze un număr atât de ridicat de ore suplimentare.

Singura portiță legală pentru Enescu ar fi fost ca numărul mare de ore suplimentare să fi fost lucrate la cererea ministrului de interne sau sau secretarului de stat pe probleme de ordine publică. Numai că și în cazul acesta, numărul de ore nu putea să depășească 360 de ore pe an.

Enescu este cercetat și de procurorii DNA

Procurorii DNA au descins deja la sediul Jandarmeriei după ce au primit, la rândul lor, informații cu privire la faptul că șeful instituției ar fi trecut date false în fișele de pontaj, atât pentru el cât și pentru iubita sa.

Conform unor surse judiciare, dacă Enescu și actuala lui prietenă ar fi lucrat conform datelor înregistrate la Serviciul Resurse umane, atunci cei doi ar fi trebuit să stea la serviciu 24 de ore din 24.

Ca urmare, colonelul Enescu a ajuns să încaseze, lunar, o leafă de aproximativ 40.000 de lei, mai mult decât primul ministru, care primește o remunerație lunară de aproape 10.000 de lei pe lună.

În afară de banii încasați, procurorii anticorupție specializați în investigarea cadrelor militare cercetează și alte presupuse ilegaliți comise de colonelul Enescu în peroada în care acesta era comandantul Jandarmeriei Ilfov.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Adevărul despre SERVICE-URILE AUTO. Ce trebuie să știe cei care își duc mașina la reparat
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Cum a salvat un selfie viața unei femei de 33 de ani?