Tesla a anunțat cea mai rapidă mașină de serie din lume: Viteza maximă 320 km/oră și sprintul 0-100 sub 2 secunde

Redactor:
Radu Cristian
Tesla a anunțat cea mai rapidă mașină de serie din lume: Viteza maximă 320 km/oră și sprintul 0-100 sub 2 secunde
Tesla a anunțat cea mai rapidă mașină de serie din lume: Viteza maximă 320 km/oră și sprintul 0-100 sub 2 secunde / Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com

Elon Musk a încheiat marele eveniment Tesla de marți făcând promisiuni legate de un model Tesla mai ieftin, dar anunțând și care va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume, scriu cei de la CNN.

Musk vrea o Tesla de 25.000 de dolari

După ce a analizat îmbunătățirile propriilor proiecte de baterii Tesla și avansurile de fabricație care ar putea duce la reduceri uriașe ale costurilor bateriei, Musk a promis o mașină electrică Tesla de 25.000 de dolari care va fi disponibilă în aproximativ trei ani.

Acest model Tesla ar fi mult mai ieftin decât orice alt model pe care l-a produs compania până acum.

Tesla S „Plaid Mode”, viteză maximă de 320 km/oră

Tesla S „Plaid Mode” va fi propulsată de trei motoare electrice, care vor dezvolta împreună 1.100 de cai-putere. Această putere uriașă îi va permite modelului Tesla să atingă 100 km/oră în mai puțin de două secunde, iar viteza maximă va fi de 320 km/oră.

O altă evoluție urmează să aibă loc în privința autonomiei noului model: Tesla Model S Plaid va putea rula 840 de kilometri cu o încărcare completă a bateriilor.

Noul model poate fi comandat acum, însă clienții vor primi mașinile spre finalul anului viitor. Prețul modelului Tesla S Plaid va fi de aproximativ 120.000 de dolari.

În cadrul aceluiași eveniment, Elon Musk a mai spus că și-ar dori ca producția Tesla să ajungă la 20 de milioane de unități pe an. Acest număr depășește numărul mașinilor de pasageri vândute anul trecut în Statele Unite. Spre exemplu, grupul Volkswagen, care deține brandurile Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda și altele, a vândut 11 milioane de unități la nivel mondial în 2019.

Musk a prezentat, de asemenea, o nouă structură de inginerie pentru viitoarele mașini Tesla în care cadrul frontal și spate al mașinii ar fi formate fiecare dintr-o singură piesă turnată din aliaj de aluminiu. Acestea ar fi unite la pachetul de baterii care, în sine, ar forma, de fapt, o parte majoră a structurii mașinii: „Este modul în care toate mașinile electrice din viitor vor fi fabricate în cele din urmă”, a mai spus Elon Musk.

Inchide