10.000 de cazuri de coronavirus pe zi! Rafila anunță scenariul teribil: „Impactul va fi evident…”

Publicat: 02 11. 2020, 07:20
10.000 de cazuri de coronavirus pe zi! Rafila anunță scenariul teribil: „Impactul va fi evident...” / Sursă Foto: Mediafax

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a anunțat, duminică seara, că numărul infectărilor cu coronavirus va crește la 10.000 de cazuri pe zi până la alegerile parlamentare.

„Singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea.

Opina mea este că în circa 4-6 săptămâni vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri și lucrul acesta se va reflecta în ocuparea totală a paturilor. Impactul asupra mortalității va fi evident. Dacă mă uit la situația din Cehia, văd că acolo capacitatea s-a depășit cu mult, iar mortalitatea a crescut foarte mult.

Trebuie să se ia măsura potrivită la timpul potrivit. O carantinare necesită o soluție politică.

Trasportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București”, a spus Alexandru Rafila, în direct la România TV.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, duminică, că în România avem 1.250 de paturi de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19, iar numărul acestora continuă să crească.

Tătaru a spus că, față de luna martie, când la nivelul țării erau doar 740 de paturi dotate corespunzător, la finele anului ar urma să fie 1.500.

De la izbucnirea crizei sanitare în România au fost confirmate 246.663 de îmbolnăviri, iar 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. Până duminică, 7.067 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit.

Alexandru Rafila îl contrazice pe Nicușor Dan: „Treaba asta, că închidem o stradă – dar de fapt n-am închis – mi se pare puțin realizabilă”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, crede că ideea carantinării unor străzi sau cartiere ale Bucureștiului, menționată de primarul general Nicușor Dan, este o „invenție” greu de pus în practică. Și ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că o eventuală carantinare pe sectoare a Capitalei este greu de realizat.

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila: „Cred că la sfârşitul lunii decembrie vor fi peste 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi”

Medicul Alexandru Rafila a declarat și vinerea trecută, la Digi 24, că este foarte probabil ca până la sfârşitul anului România să înregistreze peste 10,000 de cazuri COVID-19 pe zi şi, în consecinţă, carantina pe regiuni nu este exclusă.