8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila: „Cred că la sfârşitul lunii decembrie vor fi peste 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila: „Cred că la sfârşitul lunii decembrie vor fi peste 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi”
Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 31/10/2020, 08:00

Medicul Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Digi 24, că este foarte probabil ca până la sfârşitul anului România să înregistreze peste 10,000 de cazuri COVID-19 pe zi şi, în consecinţă, carantina pe regiuni nu este exclusă.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, la Digi24, reprezentantul României la OMS.

Belgia intră în carantină totală, de duminică

Belgia intră în carantină totală, începând de duminică, 1 noiembrie, timp de o lună. Autoritățile se tem că sistemul sanitar va intra în blocaj, pe fondul penuriei de personal şi a paturilor de la ATI. Spitalele şi laboratoarele de testare şi-au depăşit capacitatea, dincolo de limitele lor.

Medic ATI, întrebat dacă le spune adevărul pacienților COVID aflați în stare critică

Eduard Roca, medic ATI care își face rezidențiatul la Timișoara, dar este detașat din iulie la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, vorbește într-un interviu pentru Libertatea despre starea pacienților COVID-19 aflați la ATI. Unitatea medicală din Prahova se confruntă de luni bune cu lipsa de personal și supraaglomerare, un nou manager fiind numit marți, 27 octombrie, mai scrie Libertatea.

Horoscopul zilei de 31 octombrie 2020. „Taurii” au parte de Lună Plină în zodia lor

Horoscopul zilei de 31 octombrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Un primar PSD din Argeș a fost prins la volanul unui camion cu lemne furate: „Era la ora 18:00, în afara orelor de program”

Primarul comunei Vlădeşti din judeţul Argeş, Dică Hristu Cristian, a fost prins de către poliţişti în timp ce transporta ilegal aproximativ 40 de metri cubi de lemne. Oamenii legii au confiscat materialul lemnos precum şi camionul şi au deschis un dosar penal pe numele edilului argeșean, informează Digi 24.

Mărturisirea cutremurătoare a tatălui lui Alexandru, tânărul care a murit la doar 19 ani: ”Noaptea de 30 octombrie a însemnat… disperare

Alexandru Hogea avea doar 19 ani – era student la Facultatea de Automatică de la Universitatea București – atunci când flăcările ucigașe au mistuit clubul Colectiv, în noaptea de 30 octombrie 2015, iar el a suferit arsuri foarte grave. Răvășit de durere, tatăl său găsește puterea de a își aminti că prietenii și colegii lui Alexandru îi spuneau acestuia ”Veselia pe picioare” și ”Sufletul petrecerilor”.

Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv

Sute de oameni care purtau măști de protecție și stăteau la patru metri distanță au aprins lumânări și au format un ”lanț uman” în locul fostului club Colectiv, notează Reuters. Scenele emoționante au avut loc la a cincea comemorare a celor care au decedat în tragicul incendiu.

Ministrul Sănătății anunță achiziționarea medicamentului Remdesivir pentru următoarea perioadă

Ministrul Sănătății a anunțat, vineri, într-o conferință de presă la Suceava achiziționarea pentru următoarele șase luni de zile a dozelor de Remdesivir, între 14.000 și 18.000, o cantitatea mai mare decât cea folosită în perioada iulie-octombrie, de 12.000 de doze. Nelu Tătaru explică cum au fost distribuie dozele de Remdesivir primite de la Uniunea Europeană. Prioritate au avut pacienții de la terapie intensivă, fiindu-le administrate câte șase doze. Ceea ce urmează este ca tratamentul să fie readaptat pentru terapie intensivă, cât și pentru formele Covid-19 medii și severe, în stadiile incipiente

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului