1.700 de porci ARȘI sau ASFIXIAȚI într-un incendiu la o fermă din Tichilești. Cei 600 de porci SALVAȚI vor fi eutanasiați

1.700 de porci ARȘI sau ASFIXIAȚI într-un incendiu la o fermă din Tichilești. Cei 600 de porci SALVAȚI vor fi eutanasiați
Publicat: 10/09/2018, 12:58
Actualizat: 02/10/2018, 17:47

Aproximativ 1.700 de porci au murit în urma unui incendiu izbucnit la o fermă din localitatea brăileană Tichilești. Deși inițial se vorbea despre 10.000 de porci, pompierii au reevaluat pagubele și au anunțat că în interior se aflau peste 2.300 de animale, circa 600 dintre acestea fiind salvate.

„Pe noi ne-a anunțat un paznic, am trimis la fața locului trei autospeciale cu apă și spumă. Focul este doar la hala cu porci, nu s-a extins la alte clădiri. Au ars aproximativ 1.700 de porci, au fost salvați circa 600, iar din hala de 1.000 de mp a ars mare parte din acoperiș, circa 400 mp”, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila Ștefan Stoian.

Pompierii au reușit să stingă focul în jurul orei 7.40, iar acum fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii incendiului

Porcii salvați nu scapă de eutanasiere. În urmă cu câteva săptămâni, în ferma în care a izbucnit incendiul a fost declarat focar de pestă porcină africană. 35.000 de porci au fost sau urmează să fie eutanasiați, procedurile fiind greoaie din cauza numărului mare de animale și a lipsei fondurilor.

Fostul proprietar al fermei de la Ticihilești crede că încendiul izbucnit luni dimineață în interiorul compexului de porci a fost provocat de o mână criminală. Deși varianta sa nu este susținută de pompierii brăileni, polițiștii au deschis dosar penal.

Gheorghe Caruz a pus bazele afacerii cu porci de la Tichilești, iar recent, a renunțat la fermă în favoarea fiului său. Omul de afaceri urmărește cu atenție evenimentele de la ferma familiei și acuză că ar exista persoane interesate de distrugerea business-ului de milioane de euro.

„Cred că este o mână criminală la incendiu. Se dorește ca noi să nu mai reîncepem activitatea acolo. Este ceea ce cred eu, exact cum am spus. Nu știu cine este interesat să renunțăm la afacerea de la Tichilești, poate concurența, nu știu”, a declarat Caruz pentru Mediafax.

El este cu atât mai supărat cu cât, în urmă cu câteva săptămâni în ferma a fost depistat un focar de pestă porcină, iar eutanasierea celor 35.000 de porcimerge foarte greu. Până în prezent, au fost omorâte doar 15.000 de animale, deoarece APIA nu a livrat fondurile necesare operațiunii, ceea ce îl împiedică pe omul de afaceri să facă dezinfecția fermei și să înceapă cât mai rapid repopularea complexului.

„În ferma de la Tichilești mai sunt aproximativ 20.000 de porci, eutanasierile merg foarte greu. Din cauza banilor merg greu, banii nu au venit de la APIA. APIA ne distruge, pe noi, oamenii de afaceri autohtoni, bine că are grijă de străini”, afirmă Gheorghe Caruz.

Varianta lui Caruz nu este susținută de pompierii brăileni, care au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurt circuit.

După ce au stins focul, reprezentanții ISU au făcut cercetări și au descoperit un cablu electric defect care, cel mai probabil, a provocat incendiul în urma căruia peste 1.700 de porci au murit asfixiați sau din cauza arsurilor.

„Aceasta este cauza probabilă, scurt circuit la instalația electrică din cauza unui cablu electric defect”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ștefan Stoian.

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor, care au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?