8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!
Publicat: 04/08/2020, 07:57

Ministrul Sănătăţii avertizează că România ar putea ajunge în situaţia extrem de dificilă în care au fost Spania şi Italia în lunile martie-aprilie, dacă nu vom respecta regulile cerute de autorităţi, iar în spitale se va ajunge la o suprapopulare. 

Avertismentul ministrului Tătaru: Dacă nu respectăm regulile, ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

Traian Băsescu cere trecerea la învățământ online. „Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichidat”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că trebuie să trece la învățământ de la distanță cel puțin în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus, deoarece virusul nu va fi lichidat pentru ca toți copiii să fie în siguranță. Europarlamentarul a explicat că sunt situații în care școala online nu este potrivită, pentru că „nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă”.

Descoperiri îngrijorătoare. Medic din Iași: Sunt cazuri în care coronavirusul rămâne în organismul persoanei care aparent s-a vindecat

Managerul Spitalului de Boli infecțioase din Iași spune că există situații în care pacienți care se vindecă de Covid-19, sunte retestați pozitiv la două săptămâni după aparenta finalizare a bolii. Aceste cazuri denotă că noul tip de coronavirus nu dispare complet din corp: „Virusul rămâne cantonat undeva în organism”, explică medicul Carmen Dorobăț.

Când trebuie să sune oamenii la DSP. Șefa Direcției face noi declarații

După ce săptămâna trecută patru medici epidemiologi au plecat de la Direcția de Sănătate Publică București, la începutul acestei săptămâni au fost detașați 13 medici epidemiologi, alături de alți 90 de medici de medicină școlară, pentru a gestiona criza Covid-19.

Un șofer nervos, prins fără centură și trusa de siguranță, a agresat un polițist care l-a tras pe dreapta

Un șofer în vârstă de 31 de ani a fost încătușat de polițiștii din Petroșani, județul Hunedoara, după ce, nervos că a fost prins la volan fără a purta centura și trusa de siguranță, a lovit, intenționat, un polițist, în tibie. Acesta este acuzat de ultraj.

Această țară a depășit 5 milioane de teste Covid-19, iar rata de vindecare a ajuns la 90%, printre cele mai mari la nivel global

Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite revine lent la normal după ce a derulat o campanie masivă de testare a coronavirusului care a fost eficientă pentru a opri răspândirea virusului. Abdul Rahman Al Owais, ministrul Sănătății și Prevenției, a declarat că numărul de testare a depășit 5 milioane, subliniind că rata de vindecare a ajuns la 90%, printre cele mai mari la nivel global. El a atribuit-o detectării precoce a cazurilor care au contribuit la realizarea celei de-a doua faze a strategiei de tratare a cazurilor folosind protocoale avansate.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul „Matei Balș”, printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 4 august, de la ora 11.30

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Național „Matei Balș”, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 4 august 2020, de la ora 11.30.

”Unquiet Voices”, web-documentarul creativ românesc regizat de Ioana Mischie, nominalizat la cea de-a 24-a ediție a premiilor Webby

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...