8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministerul Educației și cel al Sănătății nu se înțeleg pe tema formularului pentru testare: Trebuie sau nu adus în prima zi de școală

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministerul Educației și cel al Sănătății nu se înțeleg pe tema formularului pentru testare: Trebuie sau nu adus în prima zi de școală
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministerul Educației și cel al Sănătății nu se înțeleg pe tema formularului pentru testare: Trebuie sau nu adus în prima zi de școală / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 06/02/2021, 08:02

Școlile ar urma să fie redeschise peste trei zile, începând de luni, iar Ministerul Sănătății și cel Educației nu ajuns la un consens în ceea ce privește formularul de consimțământ pentru vaccinare pe care ar trebui să îl completeze părinții pentru situația în care copiii prezintă simptome specifice COVID-19 și trebuie testați.

Ministerul Sănătății recomandă părinților să ducă formularul semnat încă din prima zi de școală, însă Ministerul Educației susține că acest lucru nu este legal. Sorin Cîmpeanu a explicat pentru Digi24 că acest fapt ar fi legal doar pentru copiii car eprezintă simptome specifice bolii.

Probleme înainte de reînceperea școlii. Unii profesori se plâng că nu are cine să facă triajul epidemiologic

O parte dintre profesori se plâng că nu are cine să facă triajul epidemiologic în școli. Numeroase școli nu au niciun cadru medical, cu doar trei zile înainte de începerea semestrului al doilea. Școala începe luni, însă directorii se plâng că nu au primit încă, ordinul comun, care stabileşte toate detaliile. Iar cea mai mare problemă este testarea elevilor.

Ce se întâmplă cu turiștii care se îmbolnăvesc de COVID-19 în vacanță. Explicațiile lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat faptul că decizia de a solicita un test COVID-19 negativ pentru cei care revin în țară din regiuni aflate pe lista zonelor galbene cu risc epidemiologic are scopul de a limita răspândirea coronavirusului în România. De asemenea, acesta a subliniat că este o măsură adoptată deja de multe țări europene.

Raed Arafat a explicat într-o intervenție la Digi24 faptul că prin măsura impusă (n.r. test COVID-19 negativ) sunt identificate și persoanele asimptomatice, care prezintă un risc ridicat de a da boala și altor persoane.

CTP îl critică pe Vlad Voiculescu pentru comunicatul privind o pareză facială după rapel, diagnostic infirmat ulterior. „Are o abilitate de medic: se leagă la cap când nu-l doare”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a criticat vineri seară, la Digi 24, echipa de la Ministerul Sănătății (MS) pentru comunicatul privind paralizia facială temporară pe care ar fi suferit-o o femeie care a făcut rapelul anti-COVID, diagnostic care a fost infirmat a doua zi. Gazetarul susține că acest comunicat este „o lovitură” care poate afecta încrederea oamenilor în vaccin și că responsabilitatea este a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Asistentă de la „Marius Nasta”, moartă acasă la câteva zile după doza de rapel a vaccinului anti-Covid

O asistentă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a murit la scurt timp după ce s-a vaccinat anti-Covid cu a doua doză anti-Covid. Evenimentul trist s-a petrecut pe 28 ianuarie.

Femeia avea 55 de ani, și a decedat la domiciliu, după a doua doză de rapel, efectuată pe 21.01.2021. Contactată de GÂNDUL, Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a confirmat decesul și a declarat că „nici după prima doză, nici după rapel nu au fost reacții adverse”.

Șeful OMS Europa, „îngrijorat” de eficacitatea vaccinului în faţa noilor variante de virus: „Trebuie să fim pregătiți”

În Uniunea Europeană, doar 2,5 la sută din populație a primit o primă doză de vaccin, deși anunțurile mai multor laboratoare privind livrările crescute de vaccinuri au ridicat speranța unei accelerări. Europa și grupurile farmaceutice trebuie să colaboreze pentru a accelera vaccinările împotriva Covid-19, a declarat vineri șeful filialei europene a Organizației Mondiale a Sănătății, exprimându-și îngrijorarea cu privire la eficacitatea vaccinurilor asupra variantelor de virus.

Un extremist israelian, surprins pe camera de supraveghere atacând Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim. „Atacul reflectă ura față de religia creștină”

Din păcate, atacurile extremiste israeliene asupra bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere, a spus Preafericitul Părinte Patriarhul Teofil din Ierusalim într-o declarație de condamnare a atacului recent asupra unei Biserici Ortodoxe Române din Ierusalim. Un extremist israelian a fost surprins marți pe o cameră de supraveghere în timp ce „efectua un atac” asupra unei parohii românești din cartierul Musrara, relatează Wafa, cu referire la surse locale.

Dezbateri aprinse la consultările pentru actualizarea PNRR, criticat anterior de UE. Reprezentanții Ministerului Digitalizării susțin că propunerile lor anterioare au fost ignorate

Reprezentanții Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării au atras atenția, în cadrul consultărilor pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de joi că propunerile lor anterioare nu au fost luate în considerare, deși au făcut demersuri prin cinci canale diferite. Ei au propus în cadrul dezbaterilor un set de reforme structurale care să conducă la o mai bună finanțare a sectorului de cercetare, la internaționalizarea cercetării și la valorificarea economică a rezultatelor cercetării, se arată într-un comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă