FOTO-VIDEO | A fost nevoie de intervenția autorităților pentru deszăpezirea drumului E85. Peste 70 de jandarmi, alături de pompieri și polițiști au contribuit la această mobilizare

Publicat: 28/01/2023, 13:53

Militari ai Ministerului de Interne și din subordinea Ministerului Apărării au acționat în această dimineață pe drumul european E85, între Buzău și Râmnicu Sărat, acolo unde zeci de mașini au rămas blocate.

Peste 70 de jandarmi, alături de pompieri și polițiști au reușit deszăpezirea în zona localității Racovițeni de pe E85, iar acest sector de drum a fost redat circulației rutiere.

Sâmbătă dimineață, 28 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a dispus trimiterea unui număr mare de militari de la Armată, Jandarmi și Pompieri, pentru a interveni cu utilaje, dar și cu lopețile, pentru a scoate mașinile din zăpezi.

Sursă Foto – IGPR

Jandarmii buzoieni le-au distribuit ceai cald și apă persoanelor blocate în zăpezi.

Sursă Foto – Facebook/Jandarmeria Romana

Mai multe autoturisme, înțepenite în zăpadă de vineri seara

Din cauza nămeților care s-au strâns pe șosea în punctul numit Crucea Comisoaiei, mai multe vehicule au rămas înțepenite încă de vineri seară, iar acestea au generat în urma lor un blocaj cu câteva zeci de mașini.

Autoritățile județene au decis închiderea completă a circulației pe artera europeană, pe tot tronsonul din Buzău, de la limita administrativă cu Ialomița, până la granița cu Vrancea, pentru a permite salvatorilor și utilajelor de deszăpezire să intervină.

Peste 50 de cadre militare de la Divizia 2 Infanferie „Getica” intervin la deszăpezire, cu lopețile și vehicule puternice, alături de 70 de pompieri și 52 de jandarmi din Buzău.

„Am început să scoatem primele mașini, de pe sensul Râmnicu Sărat – Buzău. Acționăm în zona Comisoaia cu toată resursa disponibilă, inclusiv sprijin de la Divizia 2 Infanferie Getica”, a transmis prefectul Buzăului, Daniel Țiclea.

Jandarmii buzoieni le-au distribuit ceai cald și apă persoanelor blocate în zăpezi.

„Se intervine alături de colegii de la gruparea de jandarmi mobilă Ploiești, ISU și armata in zona Crucea Comisoaiei”, transmite IJJ Buzău.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase