A obținut peste 100.000 lei înșelând prin metoda „accidentul”. Când se pregătea să facă o nouă victimă, a venit rândul lui să fie păcălit

A obținut peste 100.000 lei înșelând prin metoda accidentul. Când se pregătea să facă o nouă victimă, a venit rândul lui să fie păcălit
Publicat: 05/11/2014, 12:15

Poliția Județeană Suceava a informat, miercuri, că un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna suceveană Adâncata, a fost prins în flagrant de polițiști, la începutul lunii octombrie, în timp ce încerca să înșele o femeie prin metoda „accidentul”.

În urma extinderii cercetărilor, a fost probată activitatea infracțională a bărbatului, fiind pusă în mișcare acțiunea penală pentru zece infracțiuni de înșelăciune și două de tentativă la înșelăciune.

Astfel, polițiștii suceveni au stabilit că, în perioada 15 iunie – 6 octombrie 2014, bărbatul a mers la locuințele mai multor persoane din municipiul Suceava și din comunele Ipotești și Dărmănești, unde s-a prezentat fie ca avocat, secretar al baroului, fie reprezentant al unui un avocat, pentru a primi diferite sume de bani.

Bărbatul le spunea persoanelor respective că fii sau nepoți de-ai lor ar fi provocat accidente rutiere cu victime și că aceștia ar urma să fie arestați dacă nu achită anumite sume de bani pentru a se împăca cu victimele sau pentru a plăti costul operației așa-ziselor victime.

Conform sursei citate, în aceste cazuri persoanele înșelate erau contactate telefonic de necunoscuți care se recomandau fiii, nepoții acestora sau avocați care îi reprezintă pe aceștia și erau determinate să dea anumite sume de banii unei persoane despre care li se spunea că este avocat, secretar al baroului sau trimis de către un avocat, ce urma să le caute în scurt timp la domiciliu.

Zece persoane au fost înșelate prin metoda „accidentul”, achitând sume cuprinse între 2.500 de lei și 6.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 110.000 de lei, în două dintre cazuri fapta rămânând la stadiul de tentativă.

Bărbatul, cercetat pentru zece infracțiuni de înșelăciune și două infracțiuni de tentativă la înșelăciune, a fost prezentat, marți, Judecătoriei Suceava, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile. El a fost dus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Suceava.

Cercetările sunt continuate de Biroului Investigații Criminale Suceava, pentru identificarea tuturor participanților la comiterea acestor fapte și a stabilirii întregii activități infracțional.

Tags: