Adevărul despre cazul infirmierelor care au șters cu mopul pe lângă un pacient prăbușit în spital. Ce scrie în raportul spitalului din Tulcea

Adevărul despre cazul infirmierelor care au șters cu mopul pe lângă un pacient prăbușit în spital. Ce scrie în raportul spitalului din Tulcea
Publicat: 18/10/2017, 19:13

Potrivit raportului întocmit de comisia de cercetare, întrunită după ce imaginile cu bărbatul prăbușit pe holul UPU Tulcea au ajuns pe internet, pacientul respectiv a fost adus pe targă la ora 16.18, după care s-a dat jos de pe targă și a ieșit să fumeze, fără să fie încă predat de către Serviciul de Ambulanță.

„Conform sistemului informatic, fișa de prezentare UPU este întocmită la ora 16.42, iar căderea pacientului de pe scaun a avut loc la ora 16.39″, se precizează în documentul citat, în care se mai arată că bărbatul a stat întins pe podea aproximativ un minut.

Ulterior, conform raportului, pacientul a plecat de la Unitatea de Primire a Urgențelor pe picioarele lui, „fără aviz medical, agresiv verbal la adresa personalului medical”.

Reprezentanții unității sanitare arată că, deși pacientul este cunoscut drept consumator de substanțe psihotrope și alcool, având un comportament agresiv verbal și chiar fizic, fiind internat de nenumărate ori în Secția de Psihiatrie, cele două îngrijitoare de curățenie nu au avut atitudinea normală a unui angajat în sistemul sanitar.

„Cele două îngrijitoare de curățenie aflate în preajma pacientului nu au avut o atitudine umană, etică și în nici un caz una medicală”, se precizează în raport, menționându-se și că predarea pacientului de către asistentul medical de pe ambulanță a fost deficitară, iar acesta, cu toate că nu predase încă pacientul în mod formal Unității de Primire a Urgențelor, nu a intervenit în niciun fel când a văzut pacientul căzut.

Tot în raport se mai arată și că, numai în cursul acestui an, bărbatul respectiv a fost internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Tulcea de 33 de ori, astfel că „managementul acestui tip de pacient trebuie reevaluat și pus în concordanță cu comportamentul acestuia”.

De asemenea, se impune un program permanent de instruire a întregului personal din UPU, inclusiv a îngrijitoarelor de curățenie, dar și redimensionarea și modernizarea unității.

Cazul va fi investigat în continuare de către comisia de cercetare prealabilă a abaterilor disciplinare.

Pe imaginile care au fost postate pe un site de socializare se vede cum un bărbat este căzut pe holurile spitalului din Tulcea, la Unitatea de Primiri Urgențe, iar o infirmieră șterge cu mopul pe lângă el, ignorându-l.

Conducerea Spitalului Județean Tulcea a deschis o anchetă în acest caz, pentru a vedea cum s-a petrecut totul. Directorul instituției, Tudor Năstăsescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul care este căzut în UPU este cunoscut pentru că vine foarte des la spital, din cauza consumului de substanțe interzise și a alcoolului.

„Am declanșat o anchetă internă. Am luat legătura cu medicul de gardă din seara respectivă și cu cele două infirmiere care mi-au povestit ce s-a întâmplat. Bărbatul este foarte cunoscut la unitatea medicală. Are probleme psihice, consumă substanțe interzise și alcool. Nu are locuință, stă într-un cămin social în apropierea unității sanitare și obișnuiește să vină foarte des la UPU”, a declarat Năstăsescu.

Potrivit acestuia, numai în ultimul an, pacientul a avut 57 de prezentări la Urgențe.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...