• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Afară din GUVERN! Mihai Fifor, cel mai puternic aliat al RUSIEI. Băsescu îl critică DUR pe ministrul Apărării

Afară din GUVERN! Mihai Fifor, cel mai puternic aliat al RUSIEI. Băsescu îl critică DUR pe ministrul Apărării
Fostul președinte Traian Băsescu i-a cerut demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, pentru declarația privind rachetele balistice la Deveselu

„Mihai Fifor, afară din guvern! N-am crezut că cineva poate face declarații mai dăunătoare țării decât Petre Daea. Și totuși, alături de Daea, Mihai Fifor ministrul Apărării reușește să facă cea mai ticaloasă și greșită declarație post decembristă. El afirmă nici mai mult nici mai puțin că în baza militară de la Deveselu ,România ar deține rachete balistice. Confirmă astfel afirmațiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Șoidu și mulți alți deminitari ruși care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv și nu un sistem ofensiv”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

El a mai afirmat că, prin afirmația făcută, Mihai Fifor confirmă încălcarea gravă a acordurilor dintre SUA-Federația Rusă și NATO -Federația Rusă, cu privire la reducerea armamentelor, acorduri aflate în vigoare.

„Cu certitudine afirmația lui Mihai Fifor este o prostie, rachetele de la Deveselu sunt rachete interceptoare defensive, fără potențial explozibil și care sunt menite să distrugă cinetic eventuale rachete balistice cu raza lungă și medie de acțiune, lansate de Iran sau Coreea de Nord având ca țintă teritorii ale statelor membre NATO . Prin afirmația sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA și NATO în vederea amplasării de armament în Crimea. Mai mult, afirmația lui Fifor are darul de a decredibiliza România și SUA în fața propriilor aliați, care ar putea crede că i-am dezinformat asupra instalațiilor de la Deveselu. Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federației Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA și NATO. Eu nu pun mâna în foc că Mihai Fifor a făcut doar o gafă. Afară din Guvern, Mihai Fifor”, a adăugat fostul șef al statului.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat marți că la baza de la Deveselu sunt „rachete balistice”.

„Cum ar putea fi vreodată președintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodată președintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani și noi insistăm în continuare față de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanența militarilor americani pe teritorul românesc? Cum ar putea Federația Rusă să fie încântată că România își dezvoltă capabilitățile navale?”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Miercuri dimineață, Mihai Fifor a revenit asupra afirmațiilor, susținând că „a fost în cel mai rău caz o eroare de interpretare”.

„Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete. E puțin probabil că eu să nu știu ce adăpostim la Deveselu, să nu știu că acolo sunt rachetele interceptoare și în ce mod funcționează scutul de la Deveselu. A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aș putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

Inchide