Afganul care a evadat dintr-un centru de refugiați din Arad a fost prins. Bărbatul se ascundea în tufișuri lângă Curtici

Publicat: 16 12. 2022, 15:55
Actualizat: 16 12. 2022, 15:57
Afgan evadat dintr-un centru de refugiați Arad - FOTO: Profimedia

Cetățeanul afgan care a evadat din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad, a fost prins de forțele de ordine. Bărbatul, care ar face parte din Mișcarea Talibană, a fost găsit în apropierea localității Curtici, ascuns în vegetație.

„Astăzi, 16.12.2022, în cadrul activităților specifice organizate pentru prinderea bărbatului care a fugit din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad, șeful Postului de Poliție Zimandu Nou a primit o informație, privind prezența unei persoane suspecte, în zona de vegetație, cuprinsă între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou”, informează IPJ Arad.

La fata locului, s-au deplasat polițiști ai IPJ Arad și jandarmi din cadrul GMJ Timișoara, care l-au depistat și identificat pe cel în cauză.

„Bărbatul nu a opus rezistență, la momentul depistării și imobilizării”, se mai menționează în comunicat.

Importante forțe de ordine, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră s-au mobilizat joi după ce s-a constat dipariția bărbatului din centrul de cazare a străinilor luaţi în custodie publică.

Fotografia acestuia a fost intens distribuită pe rețelele sociale și în localitățile din apropierea frontierei.

Bărbatul este considerat un risc pentru securitatea națională, după ce ar fi promovat mișcarea talibană din Afganistan.