Alfred Simonis, PSD: „Vom iniția proiecte pentru plafonarea indemnizațiilor din CA și AGA”

Alfred Simonis, PSD: „Vom iniția proiecte pentru plafonarea indemnizațiilor din CA și AGA”
Alfred Simonis, PSD: „Vom iniția proiecte pentru plafonarea indemnizațiilor din CA și AGA” / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 09/02/2021, 19:44
Actualizat: 06/04/2021, 15:05

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a transmis că parlamentarii social-democrați vor iniția un proiect de lege privitor la plafonarea indemnizațiilor din CA și din AGA. Acesta a spus că în aceste consilii numite pe criterii politice câștigurile sunt de ordinul miilor de euro lunar.

Acuzele aduse de Simonis

Alfred Simonis a vorbit despre proiectele de lege care vor fi inițiate de PSD în cadrul unei conferințe de presă. Parlamentarul i-a acuzat pe guvernanți că în consiliile de administrație au numit persoane care câștigă mii de euro lunar.

„Evident că vom iniția proiecte care vor face referire și la plafonarea indemnizațiilor din CA-uri și din AGA-uri, pentru că e inadmisibil ca în anumite AGA sau CA să existe persoane propuse de PNL, USR-Plus care să beneficieze de sume de câteva mii de euro pe lună, zeci de mii de euro pe an, în timp ce pensionarii care câștigă câteva sute de lei să sufere în urma acestui buget construit aberant de majoritatea PNL-USR-Plus”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, Simonis a mai anunțat că PSD va iniția un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

Paul Stănescu, secretar general PSD: “Poporul va ieși în stradă, iar ‘guvernul minciunii’ va pleca!” / “Ne gândim la o moțiune de cenzură!”

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, consideră că poporul român nu va mai rezista mult în situația actuală și că oamenii vor ieși în stradă cât de curând, pentru a înlătura actualul Guvern. Acesta mai anunță că formațiunea politică din care face parte va depune moțiune de cenzură împotriva Executivului, după dezbaterea legii bugetului de stat în Parlament.

Reacția lui Paul Stănescu vine după ce Ludovic Orban a anunțat că pensiile nu vor mai crește în 2020 și că studenții nu vor mai putea călători gratuit cu trenul peste tot în țară. Secretarul general al PSD consideră că Guvernul, prin ultimele decizii luate, și-a bătut joc de nu mai puțin de 7 milioane de români.

Eu aș numi guvernul Cîțu și guvernul Orban ‘guvernul minciunii’. Au spus în campanie că vor mări pensiile, iese acum Ludovic Orban și spune că nu poate să mărească pensiile. Mai mult, spune că nici voucherele de vacanță, nici gratuitatea pentru studenți. Vorbim de cinci milioane de pensionari, de 600 de mii de studenți, de 1,2 milioane care lucrează în sistemul bugetar. Șapte milioane. Au mințit pentru vot toată România”, a declarat social-democratul, la Antena 3.