Amendă de 15.000 de lei pentru Primăria Hunedoara, din cauza unor deșeuri abandonate la marginea localității

Redactor:
Corespondenti
Amendă de 15.000 de lei pentru Primăria Hunedoara, din cauza unor deșeuri abandonate la marginea localității
Primăria Hunedoara a primit din partea Gărzii de Mediu o amendă de 15.000 de lei, din cauza unor deșeuri abandonate la marginea localității, în timp ce operatorul de salubritate a primit avertisment.

„În urma unei postări distribuite pe Facebook care conține imagini și filmări din municipiul Hunedoara, din care reiese că pe un amplasament aflat la marginea localității sunt abandonate deșeuri vegetale și deșeuri inerte, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat imediat și a demarat un control în zona respectivă. Echipa de comisari a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deșeurilor stradale și a deșeurilor vegetale a abandonat aceste deșeuri pe un amplasament neautorizat. Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau și deșeuri municipale amestecate, dar deșeurile vegetale reprezentau cca 80% din întreaga cantitate existentă”, anunță Garda de Mediu.

Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a dat o amendă de 15.000 de lei UAT Hunedoara, iar operatorul de salubritate a scăpat cu un avertisment.

Primăria Hunedoara trebuie să elimine depozitele necontrolate de deșeuri identificate în timpul controlului, să caute spații pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări și să intensifice controalele.

 

Inchide