ANAF, MAREA DEBARCARE DE 1 MAI. Hotelieri: „Să nu ne sperie turiștii până pe 4 mai”

Descinderea vine în ciuda apelului lansat de hoteluri și agenții de turism Guvernului, ca ANAF să nu demareze controale până pe 4 mai, pe litoral, că se sperie turiștii, potrivit Digi24.ro.

Totul se întâmplă în week-endul în care 35.000 de turiști sunt așteptați în stațiuni. În Mamaia vor avea loc petreceri pe plajă, o paradă de autoturisme, iar în Vama Veche este organizat un festival de artă și pescuit. De asemenea, în Mamaia, telegondola funcționează de la 10 dimineața la ora 20:00, iar autobuzele supraetajate transportă turiștii de la gară în stațiune, în aceleași interval orar.

Unii dintre ei au ajuns deja de joi seară pe litoral și au fost nerăbdători, astfel încât nu s-au mai oprit la hoteluri, ci direct la cluburi și discoteci. Au făcut noapte albă în Mamaia, pe ringul de dans. „Direct din mașină am venit, nu ne-am odihnit, direct în club. 3 zile și 3 nopti? 4 zile și 4 nopți”, s-a lăudat unul dintre cei ajunși la mare în vacanța de 1 Mai.

foto: captură stirileprotv.ro

De altfel, un alt turist s-a lăudat în fața camerelor de luat vederi că a luat 2000 de euro cu el, bani de buzunar.

Cel puțin 25.000 de turiști sunt așteptați în acest sfârșit de săptămână în Mamaia, iar pe întreg litoralul vor fi aproape 35.000 de vizitatori. Guvernul a aprobat luna trecută o serie de modificări ale OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precizând totodată în ce situații poate fi suspendată activitatea firmelor.

De exemplu, actul normativ definește noțiunea de „bacșiș” în vederea evidențierii acestui tip de venit pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acestuia de veniturile încasate de operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populație, precum și pentru asigurarea fiscalizării acestuia, potrivit Codului fiscal. Bacșișul reprezintă orice sumă de bani oferită voluntar de client, în plus față de contravaloarea bunurilor livrate sau serviciilor prestate. Se interzice condiționarea, sub orice formă, a livrărilor de bunuri sau a prestărilor de servicii de acordarea bacșișului.

Potrivit noilor reglementări, operatorul economic va avea obligația marcării bacșișului pe un bon fiscal distinct, însă va putea opta dacă bacșisul înregistrat fiscal și contabil rămâne la dispoziția sa, ori se distribuie salariaților, potrivit unui regulament propriu de ordine interioară.

Bacșișul primit se va impozita, actul normativ menționând astfel:

– impozitarea bacșișului ca profit al operatorului economic în cazul în care acesta nu se distribuie salariaților (16% sau 3% în cazul microîntreprinderilor);
– necuprinderea bacșișului în sfera TVA în cazul în care se distribuie angajaților;
– impozitarea la nivelul angajatului cu 16% impozit pe venit din alte surse, prin reținere la sursă, în cazul în care bacșișul se distribuie salariaților;
necuprinderea în baza de impozitare a contribuțiilor sociale și a contribuțiilor sociale de sănătate – deci netaxarea din acest punct de vedere.

foto: captură Digi24.ro

Trafic intens spre mare și munte, din București

Traficul rutier este intens în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales că pe DN1, dinspre București, și începuse să se intensifice și pe autostrada A2 București – Constanța, potrivit Centrului Infotrafic.

La această oră (9:30), traficul rutier este intens pe DN1 București – Brașov și pe autostrada A3 București – Ploiești, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Valorile de trafic sunt ridicate în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales că pe DN1, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Brașov, capacitatea de circulație este diminuată din cauza trecerii de la două, la o bandă de circulație.

De aceea, pentru evitarea aglomerației pe DN1, pot fi utilizate următoarele variante alternative: către Brașov – DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele; către Sinaia – DN7 București – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgoviște – Fieni – Sinaia; către zona Bran-Moeciu – A1 București – Pitești, DN73 Pitești – Brașov.

foto: captură Digi24.ro

foto: captură Digi24.ro

Și pe A2 București – Constanța, traficul s-a intensificat de la primele ore ale dimineții de vineri.

Șoferii trebuie să știe că pot achita taxa de pod de la Fetești și în sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577) sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Ei pot trece liber prin stația de taxare, cu condiția ca taxa respectivă să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00.

Centrul Infotrafic recomandă ca accesul către autostradă din București să se facă prin zona Dristor și în continuare pe Bulevardul Theodor Pallady, deoarece aglomerația se formează, de obicei, la intersecția Splaiul Independenței cu Șoseaua de Centură (zona Popești Leordeni, județul Ilfov).

„Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanța în mers între autovehicule și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, iar în situația în care se formează coloane, cei care încheie o coloană care încetinește sau oprește brusc, să pună în funcțiune luminile de avarie pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să oprească în timp util”, spun polițiștii de la Infotrafic.

foto: captură Digi24.ro

10.000 de turiști, așteptați să petreacă de 1 Mai în stațiunile de pe Valea Prahovei

Aproximativ 10.000 de turiști sunt așteptați să petreacă weekend-ul de 1 Mai în stațiunile de pe Valea Prahovei, unde hotelierii îi așteaptă cu mâncare tradițională și grătare în aer liber, iar la Sinaia se mai poate schia pe pârtiile de la mare altitudine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mii de turiști au ales să petreacă weekend-ul de 1 Mai în stațiunile Azuga, Bușteni și Sinaia de pe Valea Prahovei, unde prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la câteva zeci de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, conform datelor furnizate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, gradul de ocupare în stațiunile Sinaia și Azuga va fi de aproximativ 90 la sută, în timp ce în stațiunea Bușteni sunt rezervate 60 la sută dintre locurile de cazare.

Ca urmare, de 1 Mai, gradul de ocupare a unităților de cazare de pe Valea Prahovei va fi mai mare decât în perioada sărbătorilor de Paște.

Pentru această minivacanță, unii dintre hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit pachete turistice speciale, la prețuri începând de la 65 de lei pe noapte, cu două mese incluse, iar printre activitățile pregătite de gazde se numără grătare în aer liber, karaoke și petreceri tematice.

Astfel, prețurile sunt mai convenabile decât în perioada Paștelui, când tarifele începeau de la 50 de lei pentru o noapte de cazare, fără a include însă mesele.

La Sinaia, se mai poate schia pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului și Valea Soarelui, situate la o înălțime de 2.000 de metri în Masivul Bucegi.

Șeful Departamentului de politici publice din Primăria Sinaia, Mădălina Roșu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că după acest weekend se va închide sezonul de schi la Sinaia.

Stațiunile de pe Valea Prahovei au, în total, peste 8.500 de locuri de cazare omologate, cărora li se adaugă sute de case de vacanță care pot fi închiriate. Astfel, numărul estimat al turiștilor care vor petrece de 1 Mai în aceste stațiuni este de aproximativ 10.000.

De asemenea, sute de turiști sunt așteptați să iasă la grătare pe Valea Cerbului din Bucegi.

foto: ziuaconstanța.ro

Traficul rutier, supravegheat și cu 420 de aparate radar

Traficul rutier în minivacanța de 1 Mai va fi supravegheat de peste 7.000 de polițiști și 420 de aparate radar, iar circulația pe Autostrada Soarelui ar putea fi monitorizată și cu ajutorul unui elicopter, în condițiile în care drumurile spre litoral s-ar putea aglomera.

„Pentru fluidizarea traficului și pentru prevenirea accidentelor rutiere, începând chiar de astăzi și până duminică inclusiv, vor fi în misiune 3.600 de polițiști rutieri, sprijiniți de alți 3.600 de polițiști de ordine publică. Pe lângă măsurile de dirijare a circulației, aceștia vor acționa zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja și sancționa pe vitezomani”, a anunțat, joi, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul Gabriel Oprea a spus că, în minivacanța de 1 Mai, se așteaptă ca traficul să se aglomereze, astfel că dispozitive suplimentare de poliție rutieră vor fi amplasate la ieșirile din București, pe DN1, în zona stațiunilor turistice de pe litoral și de pe Valea Prahovei.

De asemenea, traficul pe Autostrada Soarelui s-ar putea aglomera, astfel că circulația va fi supravegheată, în caz de nevoie, și cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

„Anul trecut, spre exemplu, pe litoral și-au petrecut minivacanța de 1 Mai peste 50.000 de turiști. Și, pentru că vremea se anunță în general frumoasă, probabil că și anul acesta vor fi foarte mulți”, a mai spus Oprea.

Vicepremierul a precizat că sunt posibile creșteri ale valorilor de trafic și pe DN65 Pitești-Craiova, DN39 Constanța-Vama Veche și DN6 București-Alexandria.

Gabriel Oprea a adăugat că, în zilele de Paște, peste 6.000 de șoferi au fost amendați din cauza depășirii vitezei, arătând că și în minivacanța de 1 Mai vor fi sancționați cei care conduc cu viteză.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Codin Maticiuc, replică pentru cei care îl acuză că fură din banii de caritate. „muncesc...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne